Un cioban din Olt a fost dat în judecată pentru că are stâna prea aproape de scutul antirachetă de la Deveselu

Publicat: Marţi, 14 Noiembrie 2017 23:08 // Actualizat: Marţi, 14 Noiembrie 2017 23:08 // Sursa: romaniatv.net

Un cioban a fost dat în judecată de autorităţile locale pentru că are saivanul prea aproape de baza americană de la Deveselu. Omul susţine că străinii au venit peste oile sale şi cere despăgubiri ca să le mute. Autorităţile locale invocă o lege care prevede că nu se poate construi nimic la mai puţin de 4 kilometri de scutul antirachetă.

La marginea comunei Stoieneşti, pe câmpul de la graniţa cu Deveselu, un saivan de oi a devenit motiv de dispută între autorităţile locale, MApN şi un cioban.

„Noi am discutat cu dumnealui, am spus că trebuie să-şi ia saivanul de acolo, să şi-l demoleze și să se instaleze în altă parte. Saivanul şi oile omului deranjează activitatea lor. Care, pe bună dreptate, au nişte senzori şi tot bipăie, tot se freacă de gardul lor”, spune Damian Alexandru, primarul localităţii Stoieneşti.

Reprezentanţii Bazei NATO de la Deveselu nu au vrut să comenteze subiectul, însă există o lege care reglemantează modul în care se poate construi în apropierea obiectivului militar. Orice construcţie ridicată pe o rază de 4 kilometri în jurul unităţii militare are nevoie de avizul Ministerului Apărării Naţionale.

Saivanul ciobanului este la doar 30 de metri de gardul unităţii militare. Consiliul Local Stoeneşti şi MApN au dat ciobanul în judecată şi îi cer să mute adăpostul de animale.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
cioban scutul antiracheta scutul de la Deveselu stana de oi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6662
RON
21 Nov
noapte 0 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H