Un convoi de TANCURI şi BLINDATE americane a tranzitat România în drum spre Constanţa FOTO VIDEO

Un transport feroviar de tancuri şi blindate NATO a tranzitat România în drumul său spre baza de la Mihail Kogălniceanu. Transportul a fost făcut cu trenul şi a stârnit senzaţie când a trecut prin gări.

14 mart. 2015, 09:57
Un convoi de TANCURI şi BLINDATE americane a tranzitat România în drum spre Constanţa FOTO VIDEO

Garnitura a fost formată din peste 20 de vagoane încărcate cu tehnică militară (tancuri, maşini de salvare şi blindate).

„Trenul este format din 23 de vagoane, iar încărcătura formată din tehnică militară cântăreşte aproximativ 468 de tone. Granitura feroviară a intrat în România prin vama Curtici în jurul orei 06:00 iar destinaţia este localitatea Nicolae Bălcescu din judeţul Constanţa”, informează Servus Hunedoara.

Convoiul de tehnică militară americană se îndreaptă către Baza Aeriană Mihail Kogăniceanu. Zeci de tancuri şi blindate sunt programate să ajungă acolo în cursul zilei de sâmbătă, 14 martie, informaţia fiind confirmată de Ministerul Apărării Naţionale.

„În perioada următoare, pe teritoriul României se efectuează mai multe transporturi de tehnică militară aparţinând Forţelor Terestre Americane dislocate în Europa. Militarii americani şi echipamentele din aceste transporturi vor participa la exerciţii comune cu militarii Armatei României”, a menţionat Ministerul Apărătii Naţionale pentru Adevărul.ro.