Un copil s-a înecat în timp ce mama sa stătea pe Facebook. Femeia a fost condamnată la închisoare

O mamă al cărei fiu în vârstă de doi ani s-a înecat în timp ce ea vorbea pe Facebook a fost condamnată la doi ani de închisoare de un tribunal din Marea Britanie.

10 oct. 2015, 10:21

Claire Barnett (31 ani) posta poze pe Facebook şi stătea de vorbă la telefon, în timp ce fiul său, Joshua, se juca nesupravegheat lângă un iaz din curtea casei. Femeia a fost anterior acuzată de mai multe ori de neglijenţă de către vecini, pentru că îşi lăsa copilul să se joace în mijlocul unei străzi intens circulate, iar rudele au avertizat-o de mai multe ori să acopere iazul, însă ea le-a ignorat sfatul.

Claire Barnett le-a dat poliţiştilor informaţii contradictorii despre ce făcea în momentul morţii fiului ei, dar poliţiştii au descoperit că în momentele respective ea posta poze pe Facebook.

Micul Joshua a căzut în iazul din grădina casei familiei, din Beverley (East Yorkshire, Anglia), pe 17 martie, anul trecut, şi în pofida încercărilor medicilor de a-i salva viaţa a murit mai târziu, în acea zi, în spital.

Fiul tău a murit din cauza comportamentului tău neglijent. Va trebui să trăieşti cu povara asta întreaga ta viaţă. Am speranţa că niciun copil nu va mai fi vreodată lăsat în grija ta. Dacă vei avea alţi copii în viitor, cu siguranţă că aceştia vor fi luaţi în grija statului. Reprezinţi un risc serios pentru orice copil lăsat în responsabilitatea ta„, a spus judecătorul de caz.