Un cuplu american a dat în judecată poliţiştii care i-au acuzat pe nedrept că sunt cultivatori de marijuana

Un cuplu din Pennsylvania, Statele Unite, a dat în judecată poliția și o companie de asigurări după ce un agent al acesteia din urmă și oamenii legii ar fi confundat plantele de hibiscus pe care cei doi soți le creșteau în locuința lor cu marijuana, informează UPI.

21 nov. 2017, 19:58
Un cuplu american a dat în judecată poliţiştii care i-au acuzat pe nedrept că sunt cultivatori de marijuana

Audrey și Edward Cramer, în vârstă de 66 respectiv 69 de ani, au inițiat acțiuni juridice contra poliției din orașul Buffalo și a companiei de asigurări Nationwide Insurance Co. după un raid al oamenilor legii în reședința lor.

Soții Cramer susțin că incidentul a început atunci când un agent al Nationwide Insurance a venit în locuința lor pentru a verifica o plângere întocmită pe 5 octombrie referitoare la daune provocate proprietății. Acesta a fotografiat plante de hibiscus din grădina cuplului și le-a trimis la poliție.

În acțiunea în instanță înregistrată la sfârșitul săptămânii trecute la tribunalul din comitatul Butler, cei doi soți pretind că agentul de asigurare Jonathan Yeamans „a fotografiat în mod intenționat plantele de hibiscus în asemenea manieră încât să nu se vadă că acestea aveau flori și pentru a le face astfel să semene cu plante de marijuana”, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Peru a legalizat canabisul. Va fi folosit numai pentru uz terapeutic

Audrey Cramer a declarat pentru postul de televiziune WPXI-TV că trei ofițeri de poliție din Buffalo au scos-o cu forța din locuință pe 7 octombie, în timp ce se afla doar în lenjerie intimă.

Soții Cramer susțin că oamenii legii le-au pus cătușe și i-au obligat să stea în mașina de poliție timp de patru ore, pe durata percheziției. Ei au declarat că au încercat să le spună polițiștilor că plantele erau hibiscus, însă aceștia au insistat că era vorba despre plante de marijuana.

Prin acțiunea în instanță deschisă împotriva departamentului de poliție, a trei ofițeri din cadrul acestuia, dar și contra Nationwide și Yeamans, se cer ”sume compensatorii”, ca și acoperirea onorariilor avocaților și costurile de judecată.