Un deputat PSD propune înfiinţarea unei secţii de investigare a infracţiunilor săvârşite de magistraţi

Deputatul PSD Marius Manolache propune înfiinţarea în cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ a unei secţii de investigare a infracţiunilor săvârşite de procurori şi judecători, considerând că actualele mijloace de investigare s-au dovedit "ineficiente", informează Mediafax.

RomaniaTV.net
14 iun. 2015, 10:00
Un deputat PSD propune înfiinţarea unei secţii de investigare a infracţiunilor săvârşite de magistraţi

„Soluţia legislativă se impune dată fiind ineficienţa dovedită a mijloacelor legale şi procedurale existente în legătură cu investigarea infracţiunilor săvârşite de magistraţi în exercitarea profesiei. Numărul soluţiilor definitive de achitare pronunţate de magistraţi constrastează flagrant cu numărul de dosare penale în care aceştia sunt investigaţi pentru fapte săvârşite în exercitarea profesiei (represiune nedreaptă, cercetare abuzivă)”, consideră iniţiatorul proiectului.

Deputatul PSD propune modificarea, în acest sens, a legii organizării judiciare.

Potrivit celor propuse de iniţiator, completele de 5 judecători vor soluţiona apelurile şi cerererile în cauzele judecate în primă instanţă de Secţia penală a ICCJ şi judecă şi alte cauze date în competenţa lor prin lege, precum şi ca instanţă disciplinară. Apelul nu poate fi declarat decât în favoarea inculpatului.

Deputatul PSD a depus proiectul în 10 iunie, acesta aflându-se în consultare publică la Camera Deputaţilor.