Un elev din Cluj merge cu LIMUZINA la şcoală după ce a câştigat un CONCURS DE CITIT VIDEO

Un elev din Cluj a câştigat un concurs de citit şi are acum posibilitatea să meargă la şcoală cu o limuzină de peste 70.000 de euro. Băiatul a reuşit să citească zece cărţi într-un timp record şi a fost premiat de Biblioteca Judeţeană.

12 nov. 2014, 15:49
Un elev din Cluj merge cu LIMUZINA la şcoală după ce a câştigat un CONCURS DE CITIT VIDEO

Matei este elev în clasa a opta la Liceul Gheoghe Şincai din Cluj şi timp de o saptamana este tratat ca un adevărat VIP. O maşină de lux cu şofer îl aşteaptă la scară şi îl duce la şcoală. Tot ce a făcut Matei ca să aibă parte de un astfel de tratament a fost să citească.

Am citit 10 cărţi cărora le-am făcut rezumatele. Apoi am participat în finală unde a trebuit să susţin un discurs despre cartea preferată„, a declarat Matei.

Ne-a impresionat pe toţi, sincer, modul în care a vorbit despre lectură şi pasiunea care se vedea în ochii lui în momentul în care îşi susţinea cartea favorită„, a spus un membru al juriului.

Matei este acum invidiat de colegii din liceu care vin la şcoală cu autobuzul.

Orgnizatorii concursului speră ca prin astfel de competiţii să atragă tinerii să citească.

Trebuie să facem ceva spectaculos care să-i impresioneze pe copii, ceva care să-l facă pe acest câştigător al concursului „Bătălia cărţilor” să fie văzut şi mândru de faptul că citeşte pentru că, aşa cum ştim în rândul tinerilor nu eşti cool dacă citeşti„, a spus directorul Bibliotecii Judeţene „Octavian Goga” din Cluj.

Ideea a fost preluată şi de bibliotecile din alte judeţe care vor organiza astfel de competiţii.