Un europarlamentar german cere suspendarea șefului ASPA pentru declaraţiile cu zoofilia

Europarlamentarul german Stefan Eck a cerut în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului București sancționarea lui Răzvan Băncescu, şeful Autorităţii pentru Supravegherea și Protecția Animalelor, pentru declarațiile nefondate prin care acuza organizațiile de protecția animalelor că trimit câini fără stăpân peste hotare pentru experimente sau pentru a fi folosite în bordeluri pentru zoofili.

02 feb. 2015, 16:03
Un europarlamentar german cere suspendarea șefului ASPA pentru declaraţiile cu zoofilia

Europarlamentarul german Stefan Eck a luat cuvântul în ședința de luni a Consiliului General al Municipiului București, acuzându-l pe Răzvan Băncescu, manager de proiect la ASPA, că discreditează asociațiile și organizațiile de protecție a animalelor din România, Germania și Danemarca, acuzându-le fără dovezi că ar fi rețele mafiote care fac trafic cu animale pentru experimente și pentru zoofilie, scrie b365.ro. Mai multe, a declarat Eck, fără a prezenta probe, a discreditat în acest fel și Justiția din Germania și Danemarca, dând de înțeles că ar fi permis maltratarea a mii de animale.

Declarațiile lui Băncescu amintesc de propaganda mincinoasă a dictatorului Ceaușescu„, a declarat Eck în fața consilierilor generali.

CITEŞTE ŞI Coordonatorul ASPA trebuie să dovedească acuzaţiile aduse ONG-urile. Vier Pfoten îl dă în judecată

În interesul unei bune relații între cele două țări vă solicit să vă distanțați de aceste declarații și să luați măsuri între care și suspendarea directorului. Dacă situația va rămâne fără măsuri disciplinare, voi presupune că această campanie e sprijinită de Consiliul General și voi ruga Guvernul GErman și Parlamentul European să transmită o notă de protest. Nu lasati ca o singura persoana cu in asemenea comportament sa puna in pericol relatia de prietenie dintre 2 tari„, a conchis europarlamentarul. 

Coordonatorul de programe al ASPA, Răzvan Băncescu, a prezentat pe 15 ianuarie, în cadrul unei conferinţe de presă, fotografii cu câini supuşi sexului anal sau masturbării de către zoofili, drept probe pentru faptul că, susţine el, ONG-urile care trimit câini spre adopţie în străinătate, îi folosesc pentru alte activităţi.