Un fost portar brazilian a murit la doar 42 de ani. În iunie fusese rănit de bandiţi, în timpul unei tâlhării

Maxlei dos Santos Luzia, cunoscut în lumea fotbalului sub numele Max, a murit miercuri, la vârsta de 42 de ani. Fost portar, acesta se retrăsese din activitatea sportivă în 2012, de la gruparea Boa Esporte.

27 iul. 2017, 10:37
Un fost portar brazilian a murit la doar 42 de ani. În iunie fusese rănit de bandiţi, în timpul unei tâlhării

Max era născut pe 27 februarie 1975, la Rio de Janeiro, iar în palmaresul său ca fotbalist figurează titlul în Campionatul Carioca şi Cupa statului Rio şi Cupa Guanabara, toate cu Botafogo, în 2006. De asemenea, în 2011 a cucerit cu Joinville campionatul statului Santa Catarina, iar cu Boa Esporte, în 2012, Cupa statului Minas Gerais.

În iunie 2017, Max a fost victima unei tentative de jaf, de la care i s-a şi tras moartea. Bandiţii l-au atacat în cartierul Fluminense, din oraşul Duque de Caxias, cu scopul de a-i fura maşina. Aceştia au intrat cu autoturismul lor în cel în care se afla fostul portar, provocând rănirea gravă a acestuia, Max suferind o fractură la mâna dreaptă şi un edem cerebral.

La spitalul din Rio starea lui Max s-a înrăutăţit, doctorii constatând că suferă de o afecţiune rară, autoimună, care împiedică vindecarea sa. Pe 25 iulie a intrat în moarte cerebrală, iar miercuri a fost constatat decesul.