Un grup de 20 de români, obligaţi să presteze muncă forţată, în Irlanda de Nord

Un grup de 20 de români, posibile victime ale traficului şi exploatării de fiinţe umane, au fost salvaţi în urma unei operaţiuni desfăşurate săptămâna trecută de poliţia nord-irlandeză, care a arestat trei localnici în acest dosar, relatează marţi BBC News şi The Guardian, potrivit the Agerpres.

19 aug. 2014, 05:38
Un grup de 20 de români, obligaţi să presteze muncă forţată, în Irlanda de Nord

Un grup de 20 de români, posibile victime ale traficului şi exploatării de fiinţe umane, au fost salvaţi în urma unei operaţiuni desfăşurate săptămâna trecută de poliţia nord-irlandeză. Dintre cei 20 de români cu vârste cuprinse între 20 şi 48 de ani, 14 sunt bărbaţi şi 6 femei. Se pare că ei au fost obligaţi să presteze muncă forţată în sectorul producţiei alimentare de cele trei persoane în prezent arestate şi cercetate pentru trafic cu fiinţe umane, supunerea la muncă forţată şi spălare de bani.

Potrivit poliţiei, românii au fost găsiţi în două locaţii din comitatele nord-irlandeze Antrim şi Armagh. Pentru efectuarea investigaţiei au fost aduşi mai mulţi translatori din Anglia.

Într-un interviu acordat la începutul acestui an publicaţiei The Guardian, ministrul nord-irlandez al Justiţiei, David Ford, a avertizat că majoritatea celor care devin victime ale traficului cu fiinţe umane ajung să fie exploataţi în sectoare precum agricultura ori restaurantele, unde sunt angajaţi fără forme legale şi pe salarii foarte reduse.

Potrivit organizaţiei nonguvernamentale Human Trafficking Foundation, în Marea Britanie există în prezent circa 20 de mii de persoane care sunt victime ale exploatării în diferite domenii, iar acest număr creşte.