Un LIFT s-a prăbuşit în GOL în SALINA SLĂNIC PRAHOVA. În ascensor se aflau opt persoane VIDEO

Un incident grav a avut loc, miercuri, la Salina Slănic Prahova, după ce un lift s-a prăbuşit în gol mai mulţi metri cu opt turişti în interior. Din fericire, frânele de urgenţă au intrat în funcţiune şi ascensorul s-a oprit înainte să atingă pământul.

06 aug. 2014, 09:49
Un LIFT s-a prăbuşit în GOL în SALINA SLĂNIC PRAHOVA. În ascensor se aflau opt persoane VIDEO

Un incident grav a avut loc în cursul zilei de miercuri în Salina Slănic, din judeţul Prahova, după ce un lift care ducea turiştii în salină s-a prăbuşit. Opt persoane se aflau în momentul respectiv în ascensor, două dintre ele fiind rănite. Un bărbat a fost dus la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti. La faţa locului au ajuns mai multe echipaje de urgenţă, însă, din fericire, victimele se află în afara oricărui pericol.

Citeşte şi Descoperire UIMITOARE lângă Slănic Prahova: „Dacul adormit” – SFINXUL VERDE

Turiştii şi personalul salinei au fost evacuaţi cu ajutorul mai multor microbuze, printr-o altă ieşire, prin zona industrială în care se extrage sarea.

Citeşte şi Zeci de camioane aşteaptă la mina de sare Slănic Prahova

Reprezentanţii Companiei Naţionale a Sării – Salrom au anunţat că vor lua toate măsurile pentru îmbunătăţirea siguranţei turiştilor şi pentru reluarea în cel mai scurt timp a activităţii turistice la Salina Slănic, după ce un cablu de la lift s-a rupt. Din cauza ruperii unei bucăţi din partea laterală a moletei de deviere a cablului, liftul de acces în mina Unirea, Salina Slănic, a căzut în gol circa jumătate de metru.

„Datorită bunei funcţionări a sistemelor de siguranţă (paracăzătorilor coliviei) s-au preîntâmpinat consecinţe majore, incidentul soldându-se doar cu sperietura unor turişti şi mici zgârieturi la genunchiul unui turist. Turiştii au fost evacuaţi în condiţii de maximă siguranţă pe a doua cale de evacuare”, spun reprezentanţii Salrom.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova, medicul Daniel Nicolae, a declarat pentru AGERPRES că, până la acest moment 11 persoane care au ieşit din salină au solicitat asistenţă medicală, şapte dintre acestea suferind atacuri de panică, iar patru dintre ele având traumatisme uşoare la nivelul genunchilor şi al picioarelor.

O persoană care a suferit un traumatism la genunchi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru continuarea investigaţiilor medicale.