Descoperire UIMITOARE lângă Slănic Prahova: „Dacul adormit” – SFINXUL VERDE

O fotografie face furori pe internet. Poza a fost surprinsă de o familie aflată într-o călătorie în Slănic-Prahova. Ei au denumit-o, pe bună dreptate, "Dacul adormit", întrucât "sculptura" seamănă foarte bine cu regele dac Decebal.

29 mai 2014, 12:26

O fotografie impresionanta face înconjurul internetului, scrie skytrip.ro. Fotografia surprinde ceea ce pare a fi un nou Sfinx, despre care nu exista prea multe detalii. Fotografia a fost făcută pe Muntele Verde. 

Imaginea surprinde un chip uman sculptat in piatra inedita de culoare verde. Figura se poate vedea mai clar daca fotografia este rotita la 90 de grade.

Citeşte şi ROMÂNIA MISTICĂ. Enigmele Bucegilor: de la „Gura de Rai”, la tunelurile secrete

Autorul fotografiei sustine ca el si familia sa au numit descoperirea „Dacul adormit„. Numele este unul inspirat, tinand cont de asemanarea chipului sculptat cu figura regelui dac Decebal, care a domnit intre anii 87-106, asa cum este infatisata pe Columna lui Traian.

Culoare influentata de ploi

Muntele Verde, cunoscut si sub numele de Piatra Verde, se afla langa Slanic Prahova. Obiectivul, mai putin cunoscut, este format din tuf vulcanic, o roca formata prin acumularea si consolidarea cenusii provenite din eruptiile vulcanice.

Culoarea mineralului este influentata de umiditatea atmosferica, astfel ca, dupa ploaie, nuanta de verde este mult mai intensa decat in mod obisnuit.

Citeşte şi ILEANA COSÂNZEANA, cea mai frumoasă pământeancă, a trăit la Covasna, lângă cetatea unde a murit DECEBAL

Pe cale de disparitie

Muntele Verde se poate vedea si din centrul Slanicului. Pentru a ajunge la acest obiectiv, se trece prin Grosani si apoi pe drumul asfaltat ce leaga Slanicul de Valenii de Munte.

Figura descoperita risca sa dispara in curand, intrucat roca este macinata pe zi de trece. Obiectivul ar putea fi salvat, insa, daca se intervine la timp si ar putea deveni, astfel, o atractie turistica similara faimosului Sfinx din Bucegi.

Acesta nu este singurul chip sculptat in natura din Romania. Sfinxul din masivul Breazau si Sfinxul Maramuresului sunt doi dintre fratii Sfinxului din Bucegi, cel din Maramures fiind descoperit recent de un ecologist.