Un mare atlet grec, participant la două Olimpiade, a murit subit. În ultima vreme era fotograf de modă

Athanassios Kalogiannis, unul dintre cei mai mari atleţi pe care i-a avut Grecia, a murit duminică seara, la vârsta de 52 de ani. El a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice.

23 oct. 2017, 18:45
Un mare atlet grec, participant la două Olimpiade, a murit subit. În ultima vreme era fotograf de modă

Athanassios Kalogiannis a participat în proba de 400 metri garduri, la Olimpiada din 1984, de la Los Angeles, şi la cea din 1992, de la Barcelona. Moartea sa fulgerătoare a survenit în urma unui infarct şi a şocat lumea sportului din Grecia. Născut la Volos, pe 10 septembrie 1965, Athanassios Kalogiannis avea o statură impunătoare, 1,93 metri, şi a fost unul dintre cei mai buni atleţi pe care i-a avut Grecia.

Athanassios Kalogiannis a fost triplu campion al Greciei şi a câştigat de două ori titlul balcanic, în 1988 şi 1989, toate la 400 metri garduri. De asemenea, a cucerit aurul balcanic în 1984, dar la 400 metri. După retragerea din activitate, el a devenit fotograf de modă. Luni, soţia sa, Laura Di Negris – manager de modă a scris pe Facebook: „După ce am făcut o minunată plimbare, pe drumul spre casă a început să se simtă rău. Când am ajuns acasă a murit, făcuse infarct„.