Un membru al trupei Pussy Riot bănuit că ar fi fost otrăvit cu o substanţă nocivă

Militantul grupului contestatar rus Pussy Riots, Piotr Verzilov, spitalizat la Berlin începând de Duminică, ar fi fost ţinta unui atac cu o substanţă otrăvitoare  necunoscutădeocamdată.

18 sept. 2018, 11:52
Un membru al trupei Pussy Riot bănuit că ar fi fost otrăvit cu o substanţă nocivă

Piotr a fost „mai mult ca sigur” victima unei otrăviri cu o substanţă necunoscută deocamdată. Victima este în afara oricărui pericol acum, au informat medicii germani care l-au ajutat de tânăr să îşi revină.

Expertizele legale s-au desfăşurat într-un spital din Berlin, iar o altă serie de investigaţii medicale a confirmat că ar fi fost vorba despre un caz de otrăvire, a informat  Kai-Uwe Eckardt, medic la Spitalul berlinez Charite, într-o conferinţă de presă, precizând că pacientul său se află încă internat la terapie intensivă, dar viaţa nu îi este pusă în pericol. „Este conştient şi poate vorbi”, a mai declarat medicul german, potrivit AFP. 

Militantul în vârstă de 30 de ani, care are şi naţionalitate canadiană, a ajuns  în stare gravă la Berlin la bordul unui avion dotat cu aparatură medicală, în noaptea de Sâmbătă spre Duminică, însoţit de membrii familiei lui au denunţat o tentativă de asasinat prin otrăvire.  

Şansele de determinare a naturii substanţei sau substanţelor otrăvitoare sunt minime, au spus atât membrii familiei sale, între care şi soţia lui, Nadejda Tolokonnikova, membră a trupei, cât şi specialiştii, care a făcut o serie de declaraţii pentru publicaţia germană Bild. El a fost dus la spital după 6 zile de la otrăvire.

Moscova a negat orice amestec în aceast caz.