Un militar din Vaslui, condamnat la închisoare pentru complicitate la tâlhărie şi furt

Un militar din Bârlad a fost condamnat, vineri, la patru ani de închisoare după ce a transportat patru persoane pentru a comite furturi.

06 mart. 2015, 21:32
Un militar din Vaslui, condamnat la închisoare pentru complicitate la tâlhărie şi furt

Tribunalul Vaslui l-a condamnat pe Ionuţ Scânteie, cadru militar la Garnizoana Bârlad, la patru ani de închisoare cu executare pentru comiterea a şase infracţiuni: complicitate la furt şi tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, furt, acces ilegal la un sistem informatic şi tentativă de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, potrivit Mediafax. Magistraţii vasluieni au contopit cele şase pedepse şi au dispus ca fostul militar, aflat în prezent în arest preventiv, să o execute pe cea mai grea, adică doi ani şi trei luni de închisoare pentru complicitate la tâlhărie calificată, la care a fost adăugat un spor de un an şi nouă luni de închisoare.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului Militar Iaşi, caporalul Ionuţ Scânteie, angajat al unei unităţi militare din Bârlad, a transportat cu maşina sa, în noiembrie 2014, patru persoane, printre care şi doi copii, în localitatea vasluiană Perieni, unde, în timp ce minorii asigurau paza, celelalte două persoane au furat dintr-o locuinţă un aparat de sudură şi un flex. Apoi, conform înţelegerii anterioare, susţineau anchetatorii, Scânteie i-a luat pe cei patru tineri cu maşina şi i-a transportat în Bârlad.

Două zile mai târziu, pe o stradă din Bârlad, cei doi copii au tâlhărit o femeie de suma de 300 de lei şi de bunuri pe care le avea într-o geantă, victima fiindu-le indicată minorilor de către ceilalţi doi tineri cu care participaseră şi la furtul din Perieni. Şi de această dată, militarul i-a transportat pe cei patru tineri cu maşina sa, luând în schimb un card bancar sustras de la femeie.

După comiterea celor două infracţiuni, anchetatorii au descins la locuinţa lui Scânteie din Bârlad.