Aproximativ 2.000 de persoane, între care şi Ana Blandiana, protestează în Piaţa Victoriei

Publicat: Sâmbătă, 23 Iunie 2018 16:21 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Iunie 2018 21:32 // Sursa: romaniatv.net

Aproximativ 2.000 de persoane, între care şi scriitoarea Ana Blandiana, protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală. La ora 21.00, oamenii au aprins lanternele telefoanelor mobile, au cântat imnul naţional şi imnul UE. Mulţi dintre ei, încântaţi de prezenţa Anei Blandiana la protest, se fotografiază cu aceasta.

UPDATE. Circa 2.000 de persoane cu steaguri, fluiere, vuvuzele, dar şi cu portavoce scandează ”Demisia”, ”Hoţii”, ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie!” şi ”PSD, ciuma roşie!”.

UPDATE.Câteva sute de persoane s-au strâns, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Capitală şi strigă ”Demisia” şi ”Hoţii”. Oamenii se tem de adoptarea unei noi Ordonanţe 13 şi cer vigilenţă sporită, dar şi mobilizare la proteste.

Manifestarea, organizată ca de fiecare dată pe reţelele de socializare, se intitulează ”Ordonanta 13 revine! TOŢI în Piaţă!”.

Câteva sute de persoane cu steaguri, fluiere, vuvuzele, dar şi cu portavoce scandează ”Demisia”, ”Hoţii”, ”În democraţie, hoţii stau la puşcărie!” şi ”PSD, ciuma roşie!”.

Ca în fiecare seară de după pronunţarea sentinţei în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu, protestatarii cântă ”Mulţi ani primească”.

Manifestanţii îndeamnă cât mai multă lume să iasă la proteste şi cer vigilenţă sportită, convinşi fiind că se pregăteşte o nouă Ordonanţă 13.

Numărul protestatarilor este în creştere, continuând să se alăture grupuri de persoane.

Jandarmii au montat garduri, iar, deocamdată, traficul în zonă se desfăşoară fără restricţii.

Duminică seară, o altă manifestaţie este programată în Piaţa Victoriei. Aceasta se numeşte ”Cod ROŞU de OUG”.

”SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiaşi actori, acelaşi tupeu de borfaş! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 şi alte zeci şi sute de mii ieşiţi anul acesta, dublul infractor doreşte să reînvie fatidica OUG 13”, scriu organizatorii pe pagina evenimentului.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a avut prima reacţie după condamnarea sa la trei ani şi jumătate de închisoare, el spunând vineri seară după şedinţa Comitetului Executiv al partidului că ceea ce s-a întâmplat ieri la instanţa supremă a fost "o execuţie în masă".

"A trebuit să fie condamnaţi nouă oameni ca să se justifice şi condamnarea mea", a susţinut Dragnea.

De asemenea, Liviu Dragnea a anunţat că rămâne în fruntea PSD, a Camerei Deputaţilor şi a coaliţiei de guvernare şi că va merge ”până la capăt”, că social-democraţii au greşit că au avut o atitudine procedural corectă în Parlament, iar de acum vor fi ”mult mai fermi şi mai radicală” cu ceea ce vor să facă.

Liviu Dragnea le-a cerut scuze ”miilor de români care stau în puşcărie pe un articol neconstituţional”.

"Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Dragnea.
 

Oficial, Dragnea, dupa CEx, a declarat război românilor! S-a anunţat oficial o Ordonanţă de Urgenţă pe Codurile Penale! Ne vedem pe 23 iunie, în Piaţa Victoriei, începând cu ora 17! Toti in Piata!”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Mesajul Jandarmeriei

Dreptul prevăzut de Constituția României de a ne exprima liber opiniile, gândurile, sentimentele și credințele ne aparține tuturor, în egală măsură. În schimb, considerăm că acest drept, esențial pentru orice societate democratică, nu trebuie să fie situat deasupra altor drepturi, la fel de legitime, precum dreptul la demnitate, la onoare, la reputație sau la siguranța publică.

Zilele acestea asistăm la o încercare de a configura noi și noi polarități, între oameni și instituții, între generații, între copii și părinți. În mediul virtual sunt lansate cu multă lejeritate mesaje sau afirmații care incită explicit la violență, la ură și la intoleranță față de noi toți, tot români de altfel. Suntem asaltați cu tot felul de amenințări, deloc voalate, de atacuri viscerale împotriva unor oameni, care fac parte dintr-o instituție a statului român și a căror menire este de a asigura protecția și siguranța TUTUROR!

“Vin galeriile”, Feriți-vă, jandarmii au primit ordin să intervină”, “Jandarmii au primit ordin să-i amendeze pe toți” sau “Brutele de jandarmi care bat oameni în vârstă și copii’ sunt afirmații pe care le-am citit și auzit zilele acestea, expresii de care evident, ne delimităm cu fermitate, care nu ne aparțin și care nu sunt decât încercări de exploatare au unui potențial emoțional care să crească semnificativ riscul radicalizării împotriva forțelor de ordine, cu intenția de a exista o ripostă. Este deja un truism că libertatea noastră se termină acolo unde începe libertatea celuilalt. Și tot un adevăr, confirmat de sutele de mitinguri și adunări publice la care jandarmeria a asigurat măsuri de ordine publică, este acela că, de fiecare dată prin măsurile luate, am asigurat protecția tuturor persoanelor care și-au exprimat opiniile în mod pașnic și fără să recurgă la violență.

În continuare vom face acest lucru cu profesionalism, moderație și respectarea legislației și dacă decizi că trebuie să te exprimi liber intr-un spațiu public, trebuie să respecți recomandările forțelor de ordine:

• #Jandarmeria_Romana invită toți cetățenii care iau parte la adunările publice, să continue să coopereze și să rămână în dialog permanent cu forțele de ordine, pentru a menține caracterul pașnic și civilizat
• Jandarmii sunt prezenți la nivel național și în Capitală pentru a asigura un climat de siguranță pentru toți cetățenii, iar acțiunile jandarmeriei au strict scop preventiv și NU restricționează dreptul la liberă exprimare, atâta timp cât acesta se exercită în mod pașnic
• Respectați indicațiile jandarmilor aflați în dispozitiv și sesizați orice situație care poate afecta buna desfășurare a manifestațiilor
• Dacă participați la manifestări publice și observați persoane care nu se comportă pașnic, depărtați-vă imediat de acestea!
• Siguranța copiilor este deosebit de importantă. Dacă participați la manifestările publice însoțiti de copii, supravegheați-i permanent și depărtați-vă imediat de grupurile sau persoanele care nu se comportă pașnic și informează de urgență jandarmii din dispozitiv
• Sesizați imediat orice problemă jandarmilor din dispozitiv

Și nu în ultimul rând, vă reamintim că Jandarmeria Română este o instituție echidistantă politic, care asigură în condițiile strict prevăzute de lege, climatul de ordine și siguranță publică. Vă invităm ca și pe viitor să păstrăm aceeași relaționare directă, noi fiind interesați să îmbunătățim permanent serviciul de siguranță pe care-l prestăm în interesul tuturor cetățenilor.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Liviu Dragnea Piaţa Victoriei proteste PSD
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6478
RON
18 Dec
noapte -3 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H