Un nou protest împotriva Legii graţierii, anunţat pentru duminică seară în Bucureşti şi alte oraşe mari din România

Un nou protest faţă de proiectele de ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi Codul penal, promovate de Ministerul Justiţiei, este anunţat pe Facebook, pentru duminică, la ora 17.00, în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară, dar şi la Copenhaga.

19 ian. 2017, 13:52
Un nou protest împotriva Legii graţierii, anunţat pentru duminică seară în Bucureşti şi alte oraşe mari din România

„Duminică ne strângem la Universitate începând cu ora 17:00. Pornim în marş la ora 18:00”, este anunţul făcut pe Facebook sub sloganul „Nu Legii graţierii şi amnistiei”.

Proteste similare sunt anunţate pentru duminică la ora 17.00 şi în Piteşti, Piatra Neamţ, Baia Mare, Suceava, Satu Mare, Braşov, Iaşi.

Şi la Copenhaga este anunţat protest duminică, în faţa Ambasadei României.

„Păstrăm ca revendicare demisia ministrului Justiţiei şi a şefilor partidelor guvernamentale PSD şi ALDE”, spun organizatorii protestului care susţin că ar mai trebui cerută demisia ministrului Sănătăţii, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează, precum şi demisia preşedintelui CNA, pentru „lipsa de reacţie la manipulări care devin din ce în ce mai agresive şi pentru subordonarea politică”. „Nu-l uităm pe Ciorbea”, adaugă organizatorii.

Proteste au avut loc şi miercuri seară împotriva Legii graţierii, atât în Capitală cât şi în mai multe oraşe mari din România. 3.000 de oameni au protestat la Guvern VIDEO UPDATE

Peste o mie de persoane s-au strâns, miercuri seară, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor penal şi de procedură penală, acţiunea fiind iniţiată pe reţelele de socializare. Ulterior, numărul manifestanţilor a urcat la peste 2.000 în drum spre Guvern. Proteste similare au avut loc şi în alte opt oraşe mari din ţară. Detalii, aici.