Un pakistanez şi o româncă, condamnaţi în Spania pentru răpirea unui copil

Un tribunal din Spania a condamnat un cuplu, un pakistanez şi o româncă, la 10 ani de închisoare, după ce au răpit un băiat în vârstă de 5 ani de origine britanică.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 14:57
Un pakistanez şi o româncă, condamnaţi în Spania pentru răpirea unui copil

Un complet de trei judecători de la Tribunalul din Tarragona i-a găsit pe Muhammad Zahid Saleem şi Gianina Monica Neruja vinovaţi de răpirea lui Sahil Saeed, din Oldham, la un punct de control din Pakistan, în martie 2010, relatează Irish Independent în ediţia electronică.

Potrivit tribunalului, Saleem şi Neruja au dat telefoane de ameninţare la familia lui Sahil şi s-au deplasat la Paris pentru a primi răscumpărarea de 110.000 de lire sterline de la unul dintre unchii acestuia.

Saleem, care provine din Pakistan, a fost găsit nevinovat pentru conspiraţie, jaf şi încălcarea proprietăţii şi alte opt capete de acuzare, iar soţia sa de origine română, a fost la rândul ei achitată pentru conspiraţie.

Colegul lor de apartament din Pakistan, Khawaja Fawaaz Munawar, a fost găsit nevinovat pentru răpirea unui minor şi conspiraţie. Khawaja locuia ilegal în Spania, când a fost arestat, şi se dădea drept Muhammad Sageiz.

Sahil a fost răpit de un grup înarmat în timp ce se afla în vacanţă la bunica sa împreună cu tatăl lui, în Jhelum, din provincia pakistaneză Punjab.

Patru bărbaţi înarmaţi cu arme AK-47 şi grenade au luat casa cu asalt, i-au agresat pe membrii familiei, plecând cu copilul. Acesta a fost eliberat în Pakistan, după ce Saleem şi Neruja au primit recompensa de la unchiul băiatului, Tausser Ahmed, la Paris.