Un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi în explozia a două bombe artizanale în Caucazul rus

Un polițist și-a pierdut viața și doi au fost răniți marți seara în Daghestan, republică instabilă din Caucazul rus, în explozia a două bombe artizanale la trecerea a două mașini la bordul cărora se aflau, au anunțat miercuri autoritățile, potrivit AFP.

30 mart. 2016, 10:39
Un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi în explozia a două bombe artizanale în Caucazul rus

Cele două vehicule ale poliției circulau în direcția aeroportului Uitaș din Mahacikala, capitala Daghestanului, când au fost aruncate în aer de suflul a două explozii, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Interne.

Un polițist a murit pe loc, în timp ce alți doi s-au ales cu răni de diferite grade, conform aceluiași comunicat. O anchetă a fost deschisă în acest caz.

Incidentele armate și atacurile vizând forțele de ordine sunt frecvente în Daghestan, o republică vecină Ceceniei devenită un focar al extremiștilor islamiști.

O explozie la un baraj al poliției s-a soldat cu trei morți la mijlocul lunii februarie, în timp ce un atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic a făcut un mort și mai mult de zece răniți în decembrie în cetatea Derbent, un oraș turistic din Daghestan.