Un poliţist din IPJ Prahova către Cioloş: „Scârbit de corupţie. Fă ceva bun pentru ţara asta dacă vrei respect”

Un polițist din cadrul IJP Prahova a înaintat o scrisoare către prim-ministrul Dacian Cioloș în care semnalează faptele de corupție care au loc la nivelul inspectoratului. Polițistul susține că în 2014 a trimis o scrisoare deschisă către Ministrul de Interne în care semnala aceleași aspecte privind fapte de corupție, însă până în acest moment nu au fost luate măsuri, chiar dacă la nivelul Poliției Prahova au fost efectuate controale.

10 feb. 2016, 09:09
Un poliţist din IPJ Prahova către Cioloş: „Scârbit de corupţie. Fă ceva bun pentru ţara asta dacă vrei respect”

Totodată, polițistul prahovean consideră că recrutarea a 2500 de agenți în cadrul MAI va fi „netransparentă și pe pile”. În aceeași scrisoare, se face referire la conducerea IJP Prahova, respectiv Viorel Dosaru și Ionel Trandafirescu sub managmentul cărora au avut loc numeroase arestări în rândul ofițerilor de poliție, ba chiar șefi, acuzați de fapte de corupție, scrie ziarulincomod.ro.

STIMATE DOMNULE PRIM MINISTRU,

Sunt un polițist cu o experiență de peste 20 de ani în sistem, observând dealungul timpului desele schimbări din cadrul sistemului, doar pe criterii politice, observând corupția institutionalizată și pe măreții șefi care mi-au condus viața profesionala. Scârbit de corupție și de sistemul relaționar care nu s-a schimbat și nu da semne de schimbare, în cursul anului 2014, am scris o scrisoare deschisă Ministrului de Interne de la acea dată, crezând, în naivitatea mea, că un ministru provenit din rândul militarilor, în speță Oprea, își va face datoria și va verifica cele prezentate de mine, luând măsuri. Scrisoarea deschisă a aparut în mass – media făcând referire la corupția din judetul Prahova, județ in care îmi desfășor activitatea.

In urma scrisorii deschise, la Prahova a venit corpul de control al ministrului, care, bineinteles, nu a constatat nimic. Atunci, șef de inspectorat era comisarul șef de politie Dosaru Viorel, iar șef al Politiei Romane era Petre Toba. Scrisoarea avea sa fie și o atenționare cu privire la corupția din judetul Prahova, corupție care-mi era cunoscută, fiind și un semnal de alarmă adresat MAI cu privire la ceea ce se întamplă. Insa sistemul infect în care lucrez a funcționat „perfect”. Toti coruptii au fost acoperiti, iar cei care au facut verificările nu au constatat nici macar o suspiciune de corupție. Pentru ca nimic nu s-a intamplat, mi multi ofițeri și agenți de poliție, au început sa colaboreze informativ pentru a zadarnici mizeria din Prahova și pentru a demasca ce se întampla aici, mai ales că suportul informativ al DNA, SIPI si SRI a lipsit cu desăvârșire.

De la data publicării scrisorii și până astăzi, în Prahova au fost descoperite fapte de corupție ale SEFULUI DGA, IMPUTERNICIT ADJUNCTULUI INSPECTORULUI SEF(OFITER DGA), SEFULUI BCCO RESPONSABIL CU SPALAREA BANILOR, SEFULUI POLITIEI SINAIA (si in curand vor urma altii) si alti importanti interlopi sau persoane care au stransă legatură cu mediul politic cum ar fi primarul Badescu Iulian și subordonatii săi din primarie. Totodata, acest maret inspectorat, condus de Dosaru Viorel (ofițer de poliție care nu a primit avizul SRI pentru a fi inspector șef datorita relațiilor cu interlopii, cu grupurile de interese, fiind considerat o vulnerabilitate a sistemului), de Trandafirescu Ionel (tatăl celui care a condus o rețea de trafic de tigări și care beneficia de suport informativ din sistem si soțul magistratei securist Trandafirescu Zinica – ofiter SRI acoperit care a facut politie politica), a fost considerat ca fiind inspectoratul de politie cu o activitate deosebită în prevenirea si combaterea infracțiunilor. Iar pentru aceste merite deosebite, Dosaru Viorel a fost avansat în grad la propunerea prietenului sau Tobă Petre, fiind facut chestor.

Acum, ministrul de interne Toba Petre, pentru a-si definitiva acțiunile de îngropare a poliției, s-a gandit să propună ca 2500 de civili să fie făcuți polițiști fără școală(cei din scoala trebuie neaparat sa faca 2 ani si nu pot termina mai repede), iar 1000 de agenți să fie făcuți ofițeri, netransparent și pe pile, chipurile pentru a ocupa deficitul de personal cu care se zbate acest sistem de mulți ani(de exemplu la un inspectorat sunt 10 locuri libere la ordine publica. Cei 80 de candidati se inscriu dupa preferinte, iar la final pe 2 functii vor ramane inscrisi cate un agent pe functie. Dupa examen, pe cele 8 functii, pica agenti cu nota 09.00 iar cele 2 functii sunt ocupate de 2 agenti cu nota 7. Ceilanti agenti nu au stiut cati sunt inscrisi pe fiecare functie). Aceasta e o nouă modalitate ca cei care trebuie să ajungă ofițeri și sa căpușeze acest sistem infect să conducă.

Deci, stimabile domnule Prim Ministru (stimabil pentru că mă respect și nu pentru că vă respect pe dvs. ), tehnocrat cum sunteți, care este specialistul care conduce MAI ? Un specialist in rulmenti, care a considerat ca un politist sub comanda căruia cei din jurul lui sunt corupți, merită să fie promovat și avansat ? Și mă refer la Petre Tobă, pentru că alt polițist, inginer în rulmenți nu cunosc, însă sunt convins că după examenele din 19.03.2016 voi cunoaște mai mulți. Ce veti face dvs pentru ca concursurile sa fie transparente? Cum ajutati tara, daca politia, singura institutie care vegheaza la respectarea si impunerea legii, este decimata si deprofesionalizata? Ar trebui să cred în bunele dvs. intenții, însă nu pot atâta timp cât ați numit ministru al afacerilor interne un polițist care nu are habar de problemele din minister și mă refer la problemele poliției, jandarmeriei și ale I.S.U.? Probabil veți spune că trebuie un manager, însă am văzut cât de bun manager e. În anul 2012, Bogdan Despescu, vărul d-nei Udrea, a fost „fugărit ” de la I.P.J. Prahova pentru că l-a susținut în campania electorală pe primarul de atunci al Ploieștiului. Pentru a scăpa basma curată, l-a turnat pe șeful SIPI Prahova de atunci, că și el l-a sprijinit pe Volosevici în campanie. Astfel Despescu a fost trimis înapoi la Buzău de unde venise, iar șeful SIPI Prahova a fost mutat la Ilfov. Tobă l-a numit pentru meritele deosebite, pe Despescu, șef al I.P.J. Constanța, bineînțeles la presiunea și solicitarea politicienilor și tot Tobă îl numește pe Despescu șef al Poliției Române. Pe cel mai execrabil manager ați ales să-l promovați ministru peste cea mai importantă instituție a statului și nu cred că nu ați știut ce faceți. Deci de ce să vă zic stimabil și să nu zic, „băi Cioloș, ești la fel ca cei dinanintea ta. Dar sigur nu ești tehnocrat. Fă și tu ceva bun pentru țara asta dacă vrei respect „

Un politist dedicat, ….