Un preot din Dâmboviţa vinde ţuică în curtea bisericii VIDEO

Preotul din Movila, jud. Dâmboviţa, şi-a deschis un magazin unde are toate felurile de alcool, de la coniac şi vodcă, la vin şi bere. Cel mai bine se vinde, însă, ţuica.

RomaniaTV.net
02 dec. 2013, 13:47
Un preot din Dâmboviţa vinde ţuică în curtea bisericii VIDEO

Deşi popa din Movila are crâşma deschisă în curtea bisericii de multă vreme, la vederea jurnaliştilor, el a închis urgent prăvălia şi a fugit în casa parohială.

Cu doar câteva minute în urmă, însă, preotul dar şi preoteasa au fost filmaţi cu camera ascunsă în timp ce negociau în magazinul lor. Când a fost vorba de o afacere mai consistentă, coana preoteasă l-a chemat pe „şefu'”, aşa cum l-a numit pe consortul ei, cuvioşia sa, părintele. „Magazinul e al meu, biserica a lui! Fiecare e cu treaba lui! Dar el se mai pricepe!”, a spus preoteasa cârciumăreasă.

Preotul admite că vinde ţuică fără acte. Marfa provine de la alt preot, care şi el şi-a descoperit vocaţia de comersant cu un alt fel de agheazmă. „Noi dăm aşa, en-gros! Un litru, doi, trei”, spune preotul. Alcoolul nu este accizat, aşa că preotul nu dă Cezarului ceea ce-i al Cezarului, adică taxe.

Deocamdată, preotul nu are a se teme de prigoana Fiscului, întrucât Garda Financiară a fost desfiinţată, iar structura ce-i va lua locul nu este încă funcţională.