Un preot susţine că LUMINA din SFÂNTUL MORMÂNT este APRINSĂ DE OM. "Dumnezeu face minuni, dar nu pentru a amuza oamenii"

Publicat: Sâmbătă, 07 Aprilie 2018 14:12 // Actualizat: Sâmbătă, 07 Aprilie 2018 14:12 // Sursa: romaniatv.net

Preotul Samuel Agoian, reprezentant al Patriarhiei Armene la Ierusalim, a afirmat că a elucidat miracolul Focului Sfânt şi că aprinderea acestuia are legătură cu Biserica Coptă.

Foto: descopera.ro

Preotul armean Samuel Agoian le-a spus reporterilor israelieni ce se întâmplă cu adevărat în timpul apariţiei miraculoase a Focului Sacru, scrie adevarul.ro. Potrivit prelatului, candelele focului sacru ar fi aprinse de către patriarhi de la un felinar pe ulei şi nu ar fi nimic mistic în acest proces.

Citeşte şi Cel mai mare păcat pe care îl poate face o femeie în timp ce face amor. "Aş duce la închisoare orice femeie care face asta..."

"Dumnezeu face minuni, dar nu pentru a amuza oamenii", a spus Agoian. Reprezentanţii Bisericii Copte, care au fost lângă preot în timpul interviului, au reacţionat imediat cerând jurnaliştilor să nu mai filmeze. "Ia-ţi camerele de aici, minte", a strigat unul dintre prelaţii copţi.

La rândul său, Agoian, a dat asigurări că reprezentanţii copţilor, spre deosebire de armeni, nu sunt prezenţi la ceremonia respectivă. Focul Sfânt simbolizează lumina miraculoasă a Învierii lui Hristos despre care a vorbit apostolul Petru şi care este considerat sacru de credincioşi. Apariţia sa în ajunul Paştelui ortodox datorită rugăciunilor Patriarhului Ortodox al Ierusalimului, clerului şi miilor de pelerini, se numeşte "miracolul focului sfânt", deşi se aprinde anual.

Citeşte şi Ce forme poate lua DIAVOLUL. Experienţele cutremurătoare ale celor care l-au văzut

Sfântul Mormânt este un sanctuar al lumii creştine. El s-ar afla acolo unde Isus Hristos a fost răstignit, îngropat înainte de a învia, conform Scripturilor. În fiecare an, în ajunul Paştelui, miracolul focului sfânt apare în biserica Sfântului Mormânt. Primele care se aprind sunt o candelă şi 33 de lumânări, pentru a marca anii vieţii pământeşti a lui Isus Hristos. Credincioşii cred că ne-apariţia focului sacru ar putea marca începutul sfârşitului.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6528
RON
12 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H