Un procuror cere încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie

Încă un procuror a solicitat Secţiei pentru Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind vorba de Cristina Sima, care a cerut revenirea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.

10 oct. 2017, 09:23
Un procuror cere încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie

Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei de Procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii de marţi, figurează şi „nota Direcţiei resurse umane şi organizare nr.20639/2017 privind cererea formulată de către doamna procuror Sima Mădălina Cristina, de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi revenire la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti”, potrivit Mediafax.

În ultima perioadă, mai mulţi procurori au ales să părăsească DNA.

La finalul lunii august, procurorii Aurelia Claudia Morar-Herlea, Roberta Lia Nicolescu, Nicolae Cristian Sâvu şi Cornelia Alice Jemboiu au cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie. Toate solicitările au fost aprobate de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. 

De asemenea, la începutul lunii iulie, cinci procurori au părăsit Direcţia Naţională Anticorupţie. Ulterior, Secţia pentru procurori a CSM a admis cererile formulate de magistraţii DNA Adrian Ţârlea şi Doru-Gabi Văcaru de a îşi înceta activitatea la DNA, urmând să revina la parchetele la care au lucrat iniţial de la 15 iulie, respectiv 1 septembrie. Acelaşi lucru s-a întâmplat în cazul procurorilor Alina Ştefănescu, Alina Irina Avram şi Claudiu Dumitrescu. Procurorii CSM au decis şi revocarea magistraţilor Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga, la cererea Laurei Codruţa Kovesi.