INCREDIBIL. Un procuror DIICOT a pierdut din banii pentru FLAGRANT la POKER

Un procuror DIICOT este acuzat că a pierdut 100.000 de euro din banii pentru flagrante, la poker. Oamenii legii au reuşit să recupereze doar o parte din sumă. Procurorul este anchetat acum de Parchetul General.

05 nov. 2013, 12:46
INCREDIBIL. Un procuror DIICOT a pierdut din banii pentru FLAGRANT la POKER

Procurorul DIICOT George Mărgărit este cercetat de Parchetul General pentru că nu poate justifica lipsa a 100.000 de euro din fondurile instituţiei. Din primele cercetări, acesta ar fi jucat banii la jocuri de noroc, mai precis la poker online, scrie stiridebuzau.ro.

La începutul lunii octombrie, procurorii DIICOT Buzău au declanșat o anchetă internă, după ce au observat că unul dintre colegii lor, procurorul George Mărgărit, a depășit termenul legal de 14 zile pentru returnarea banilor primiţi din bugetul instituției, pentru organizarea unui flagrant. Flagrantul a reuşit, însă banii nu s-au mai întors la DIICOT.

Mărgărit şi-a dat demisia de la DIICOT Buzău revenind la Parchetul Judecătoriei Buzău.

„La data de 22.10.2013 Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a transmis Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, plângerea penală formulată în temeiul dispozițiilor Codului de procedură penală, împotriva procurorului George Mărgărit sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Având în vedere că plângerea penală se află pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție,  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism nu poate oferi alte informații”, transmite DIICOT într-un comunicat de presă.