Un profesor de muzică din Botoşani, suspendat de la catedră după ce medicii l-au declarat inapt

Un profesor care preda muzică la Şcoala Gimnazială „Octav Băncilă” din Botoşani a fost suspendat de la catedră după ce medicii l-au declarat inapt pentru a preda ore elevilor, acesta fiind primul caz de acest fel înregistrat în judeţ.

10 oct. 2017, 14:11
Un profesor de muzică din Botoşani, suspendat de la catedră după ce medicii l-au declarat inapt

Profesorul de muzică Alexandru Boatcă nu mai poate preda la Şcoala Generală nr. 7 din Botoşani, după ce Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ a stabilit că profesorul nu mai poate fi lăsat la catedră întrucât nu au trecut de evaluarea medicală obligatorie, fiindu-i suspendat contractul de muncă. Decizia a fost luată de conducerea şcolii după ce medicul de medicina muncii a stabilit că profesorul este inapt de muncă „ca personal didactic într-o instituţie de învăţământ”, scrie Mediafax.

Conform inspectorului şef al IŞJ Botoşani, Gabriel Hârtie, profesorul a fost evaluat de un medic specialist, care i-a dat calificativul „inapt”, ceea ce a dus la suspendarea contractului de muncă, profesorul având dreptul să conteste atât deciziile şcolii, cât şi decizia luată de medicul specialist.

Anchetă la o şcoală din Botoşani, după ce un învăţător ar fi bătut o elevă de 9 ani

„A fost decizia medicului specialist să îl declare inapt. Dânsul are drept de contestaţie. Decizia de suspendare a contractului de muncă nu afectează în niciun fel activitatea şcolară, orele fiind preluate fie de un suplinitor, fie de ceilalţi profesori, mergându-se în sistemul de plată cu ora. Noi aşteptăm să vedem dacă vine cu vreo altă decizie”, a declarat Gabriel Hârtie.

Profesorul Alexandru Boatcă a fost cercetat de mai multe ori disciplinar după ce elevii s-au plâns că i-ar fi agresat în timpul orelor de curs. În primăvara acestui an profesorul s-a ales cu o diminuare cu 10% a salariului pe trei luni de zile, pentru că ar fi agresat fizic un elev.

Profesorul a refuzat să comenteze situaţia însă a depus contestaţii împotriva medicului care l-a declarat inapt la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, precum şi la Tribunalul Botoşani, împotriva şcolii care i-a suspendat contractul de muncă.

Acesta este primul caz înregistrat în Botoşani, în care un profesor este declarat inapt pentru a preda elevilor.