Un român a semănat panică în Domul din Torino. S-a urcat pe altar şi a dat cu un sfeşnic de pământ

Un bărbat român în vârstă de 38 de ani, s-a urcat sâmbătă, 21 aprilie, pe altarul renumitei catedrale catolice San Giovanni Battista din Torino, recunoscută şi ca Domul din Torino, și a aruncat la sol un sfeșnic din secolul al XIX-lea, ciobind și podeaua placată cu marmură.

23 apr. 2018, 17:35
Un român a semănat panică în Domul din Torino. S-a urcat pe altar şi a dat cu un sfeşnic de pământ

Între credincioșii aflați în interiorul bisericii s-a dezlănțuit panica, scrie La Stampa, citată de rotalianul.ro. „S-ar fi putut întâmpla o tragedie!” spun voluntarii care au asistat la scenă. Totul s-a întâmplat în decursul a câtorva minute, când biserica era plină de turiști și credincioși. Nimeni nu a dat atenție bărbatului care a intrat în catedrală și s-a îndreptat rapid către presbiteriu, zonă interzisă publicului. A trecut peste însemnele care blochează accesul, s-a urcat pe altarul înalt acolo unde este crucifixul și strigând fraze numai de el înțelese, a izbit la pământ sfeșnicul de argint datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea, care a ciobit în căderea sa podeaua din marmură.

Printre cei peste o sută de oameni prezenți în catedrala San Giovanni Battista din Torino s-a dezlănțuit panica: „S-au gândit la un atac, a existat un moment de panică, toți au fugit spre ieșire„, au povestit voluntarii. La scurt timp, la fața locului au sosit două mașini de poliție și au arestat bărbatul în vârstă de 38 de ani, de origine română, care suferă de tulburări psihice. „Mai fusese deja aici, la noi, în biserică. Se târa pe pământ, urlând, iar într-o zi s-a așezat pe scaunul episcopului. O persoană cu probleme psihice„, spun angajații librăriei din interiorul Domului.

Don Carlo Franco, preotul paroh al Domului din Torino, a declarat: „Aceste sfeșnice au fost construite special pentru catedrala San Giovanni, costă 15.000 de euro fiecare. Dar pentru noi, valoarea este neprețuită și se află în unicitatea lor. Acum, va trebui să reparăm piesa deteriorată, precum și podeaua de marmură„.