Un român are conturi nerevendicate de peste 60 de ani în Elveţia. Despre cine este vorba

A fost identificat unul dintre cei şase români cu conturi nerevendicate în Elveţia, de peste 60 de ani. Acesta este un fost director economic al Primăriei Capitalei, iar numele său apare într-un document publicat în Monitorul Oficial în 1944. Asociaţia Bancherilor Elveţieni îi caută pe ei sau pe moştenitorii lor, pentru a le restitui bunurile din conturi, potrivit România TV.

21 dec. 2015, 08:52
Un român are conturi nerevendicate de peste 60 de ani în Elveţia. Despre cine este vorba

Chiriac Maciolla, om de afaceri şi economist român din perioada interbelică, nu a mai umblat la contul din Elveţia de mai bine de 60 de ani.

Citeşte şi: O româncă, fostă menajeră în Italia, este acum stăpâna unei averi impresionante

Numele său apare în ediţia Monitorului Oficial din 27 septembrie 1944, când a fost cooptat în Consiliul de Administraţie al fabricii de produse chimice Leul” SA din Bucureşti, potrivit România TV.

În august 1944, Chiriac Maciolla este numit de primarul Capitalei, Victor Dombrowski, în funcţia de Director General Financiar al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Moştenitorii au termen 5 ani să revendice bunurile, după care ele vor intra în proprietatea statului elveţian. Lista publicată conţine 2.600 de nume, suma totală din conturi fiind de circa 40 de milioane de euro. În plus, în aceeaşi categorie intră şi 80 de cutii valorice.