Un şofer ROMÂN, prins cu 21 de imigranţi într-un camion frigorific, în Marea Britanie. Bărbatul a fost arestat

Şoferul român a fost arestat de autorităţile britanice după ce poliţiştii au descoperit în camionul pe care îl conducea 21 de migranţi. 

18 apr. 2016, 11:10
Un şofer ROMÂN, prins cu 21 de imigranţi într-un camion frigorific, în Marea Britanie. Bărbatul a fost arestat

Autorităţile britanice îl bănuiesc pe şofer de trafic de persoane şi l-au arestat. Poliţia britanică a confirmat faptul că imigranţii erau transportaţi într-un camion frigorific. Şoferul român are 26 de ani şi a fost arestat pentru trafic de imigranţi şi intrare ilegală pe teritoriul regatului britanic.

Serviciile de salvare au informat iniţial că în camionul frigorific erau 23 de imigranţi bărbaţi, iar aproximativ o jumătate dintre aceştia erau pe punctul de a îngheţa şi a trebuit să fie transportaţi la spital. 

Incidentul s-a produs sâmbătă, pe o autostradă . Luni dimineaţă, poliţia britanică a informat că în camionul frigorific se aflau 21 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 15 şi 52 de ani. 

„Şoferul camionului, un român de 26 de ani, a fost arestat fiind bănuit de implicare în traficul de migranţi în Marea Britanie. El a fost eliberat pe cauţiune, iar vehiculul acestuia a fost confiscat în vederea anchetei. Grupul celor 21 de migranţi provenea din Afganistan şi Iran şi a fost arestat fiind suspectat de intrare ilegală în Marea Britanie „, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei britanice, precizând că arestaţii au fost ulterior eliberaţi şi plasaţi sub controlul UK Border Agency.