Un tânăr din Dolj a murit din cauza unor complicaţii apărute în urma rujeolei

Un doljean de 29 ani a murit la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti din cauza unor complicaţii apărute în urma rujeolei, cazul fiind confirmat de analizele de laborator în cursul zilei de vineri. Bărbatul a contactat boala în luna februarie 2017, fiind internat într-un spital din Craiova, ulterior fiind externat în stare bună de sănătate, dar complicaţiile au apărut pe un fond imunodepresiv al pacientului. Bărbatul se afla în evidenţele DSP pe listele pacienţilor cu HIV.

21 iul. 2017, 10:48
Un tânăr din Dolj a murit din cauza unor complicaţii apărute în urma rujeolei

Bărbatul în vârstă de 29 ani a fost internat, în luna februarie, în Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Craiova, fiind externat ulterior fără a mai prezenta urme de boală, conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Bărbatul s-a prezentat însă din nou la spital pe 24 iunie 2017.

Pe un fond imunodepresiv sever a dezvoltat o panencefalită şi a fost trimis, pe 26 iunie, la Spitalul «Victor Babeş» din Bucureşti. A decedat pe 1 iulie 2017, iar abia azi au venit confirmările de la laborator în care se menţionează că în lichidul cefalorahidian a fost găsit virusul rujeolic„, a declarat, pentru News.ro, Ştefan Popescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

Acesta a mai precizat că doljeanul se afla în evidenţele instituţiei pe listele pacienţilor cu HIV.

Peste 220 de cazuri de rujeolă înregistrate în ultima săptămână

Peste 220 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor, din 30 septembrie 2016, data declanşării epidemiei de rujeolă în România, a ajuns, vineri, la 8.246, fiind înregistrate 32 de decese din cauza acestei boli, a anunţat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 8.246, iar în ultima săptămână s-au înregistrat 229 de cazuri noi de rujeolă.

De asemenea, au fost înregistrate 32 de decese, astfel: opt în judeţul Timiş, şase în judeţul Arad, 7 în judeţul Dolj, trei în Caraş-Severin şi câte un caz în Bucureşti şi în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi şi, Mureş.

De la declanşarea epidemiei, rujeola s-a extins în 41 de judeţe. Cele mai afectate judeţe, cu peste o mie de cazuri de rujeolă fiecare, sunt Timiş, Caraş-Severin şi Arad.

Ministerul Sănătăţii a început în această săptămână o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, cu implicarea autorităţilor locale, care au primit termen o săptămână pentru a face evaluări şi a descoperi comunităţile cu acces dificil la servicii medicale sau în care nu există medic de familie şi unde procentul de copii vaccinaţi este mai scăzut.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Citeşte şi Peste 2.800 de copii nevaccinaţi la Arad. Părinţii refuză ROR-ul mai mult decât alte tipuri de vaccin