Un tânăr inventator român, vânat de universităţile de top din Europa

Pentru inventatorul Alex Glonţaru, statul român nu are nici bani, nici soluţii. Cu două invenţii de ecou mondial în portofoliu, dar necunoscute în ţară, unul dintre copiii de aur ai cercetării româneşti are un singur vis: să studieze în Europa şi să se întoarcă, la un moment dat, acasă.

24 aug. 2015, 07:28
Un tânăr inventator român, vânat de universităţile de top din Europa

La cei 19 ani, Alex Glonţaru are în palmares titluri la care mulţi cercetători, cu ani de experienţă, doar visează. În spatele diplomelor, medaliilor şi invenţiilor recunoscute internaţional se află însă sute de ore de muncă, potrivit digi24.ro.

Prima invenţie este un studiu destul de amplu al adezivului produs de păianjen. Cel mai mare pontenţial îl are în domeniul medical. A doua este o aplicaţie, o platformă pentru android, destinată cumpărăturilor online în care am dezvoltat conceptul de mall online„, a explicat Alex Glonţaru.

Performanţele tânărului l-au convins pe decanul Universităţii Jacobs, din Bremen, Germania, să-l invite la studii. Alex este primul român căruia i se dă această şansă.

În România nu există o strategie naţională de încurajare a cercetării, care să îi ajute pe tineri să plece la studii şi să se întoarcă apoi în ţară.