Un violonist de 16 ani din Braşov a obţinut o bursă de studiu integrală la prestigiosul Colegiu Purcell din Londra

Violonistul braşovean Ioan-Octavian Pârlea, în vârstă de 16 ani, a obţinut o bursă de studiu integrală, în valoare de peste 30 de mii de lire anual, la prestigiosul Colegiu de Muzică Purcell din Londra.

06 mart. 2017, 07:49
Un violonist de 16 ani din Braşov a obţinut o bursă de studiu integrală la prestigiosul Colegiu Purcell din Londra

Ioan-Octavian Pârlea a susţinut examenul de admitere pe 26 ianuarie, iar acum a primit răspunsul reprezentanţilor Colegiului Purcell din Londra. 

”Membrii comisiei au fost extrem de impresionaţi de prestaţia lui Ioan-Octavian şi, la recomandarea lor, sunt încântat să îi ofer un loc la Colegiul Purcell, combinat cu o bursă“, a scris directorul Colegiului Purcell, Stephen Yeo, într-o scrisoare oficială adresată părinţilor lui Octavian.

Adolescentul în vârstă de 16 ani din Braşov a primit o bursă integrală, în valoare de peste 30.000 de lire sterline pe an, în condiţiile în care de obicei statul britanic asigură doar aproximativ două treimi din bursă pentru studenţii din alte state.

”Şefii noştri de catedră sunt responsabili pentru alocarea profesorilor-cheie şi vor face toate eforturile să găsească fiecărui student profesorul potrivit“, a mai spus Stephen Yeo.

Octavian Pârlea cântă la vioară de la 7 ani. El a studiat întâi vioara la Liceul ”Tudor Ciortea“ din Braşov, iar din clasa a V-a părinţii l-au transferat la Colegiul ”Dinu Lipatti” din Bucureşti. Adolescentul a câştigat până acum mai multe competiţii naţionale şi internaţionale, iar în 2016, el a fost remarcat de doi maeştri internaţionali de vioară în timpul unui master organizat la Sinaia. Aceştia l-au invitat să susţină admiterea la Colegiu Purcell din Londra.

Ioan-Octavian Pârlea este al doilea român din istorie care obţine o bursă de studiu la Colegiul Purcell din Londra.