Unchiul din Kenya al preşedintelui Barack Obama a primit REZIDENŢĂ PERMANENTĂ în SUA

Un judecător specializat în imigraţie a decis marţi că unchiul născut în Kenya al preşedintelui Barack Obama poate rămâne în SUA ca cetăţean cu acte în regulă, în pofida deceniilor în care s-a sustras expulzării şi a arestării sale în 2011 pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

RomaniaTV.net
04 dec. 2013, 08:11
Unchiul din Kenya al preşedintelui Barack Obama a primit REZIDENŢĂ PERMANENTĂ în SUA

Judecătorul Leonard Shapiro a spus că decizia sa se bazează pe legea federală care permite acordarea Cărţii Verzi (viza de rezidenţă permanentă) străinilor care au venit în SUA înainte de 1972, atât timp cât dau dovadă de o bună conduită.

„Pare să fie un gentilom şi sunt înclinat să-i aprob cererea pe această bază”, a declarat judecătorul Shapiro, după ce Onyango Obama (69 de ani), fratele vitreg al tatălui decedat al preşedintelui Obama, a fost audiat la o instanţă din Boston.

Judecătorul Shapiro a spus că, în pofida anilor în care a stat în SUA fără viză şi a arestării pentru că condus sub influenţa alcoolului, Onyango Obama sau „Unchiul Omar”, cum îi mai spune preşedintele,  şi-a demonstrat buna conduită prin plata taxelor, acţiunile de voluntariat în folosul comunităţii şi prin faptul că a fost „un vecin bun şi un prieten bun”.

Onyango Obama a venit în SUA când era adolescent, în 1963, pentru a urma o şcoală de elită în apropiere de Boston, însă viza sa a expirat în 1970. I s-a respins rezidenţa permanentă în anii 1980 şi i s-a cerut să părăsească ţara, parţial pentru că a minţit biroul de imigraţie în legătură cu cererea sa, spunând că este angajat, potrivit guvernului. Însă Onyango Obama nu a părăsit ţara,

Citeşte şi PROFEŢIILE lui OBAMA: SUA vor avea „foarte curând” o FEMEIE PREŞEDINTE

Ordinul de expulzare a ieşit la suprafaţă după ce a fost arestat şi inculpat pentru că s-a urcat la volan sub influenţa alcoolului în august 2011, în Massachusetts, unde a lucrat mai mult de 11 ani la un magazin de cartier.