Ministrul ungar de externe: Nu sunt încă motive pentru a ridica un gard la graniţa cu România

Autoritățile ungare urmăresc cu atenție situația de la granița cu România, dar până acum nu există motive pentru a începe construirea unui gard la această frontieră, a declarat vineri ministrul de Externe ungar Peter Szijjarto, referitor la măsurile de limitare a numărului de imigranți veniți dinspre Orientul Mijlociu.

16 oct. 2015, 18:22
Ministrul ungar de externe: Nu sunt încă motive pentru a ridica un gard la graniţa cu România

Șeful diplomației ungare a făcut această afirmație după reuniunea Consiliului Național de Securitate ungar, care a decis închiderea, începând de sâmbătă ora locală 00:00 (vineri ora 22:00 GMT), a frontierei dintre Ungaria și Croația.

La 15 septembrie, Peter Szijjarto anunța că guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construia la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de imigranți.

Citeşte şi Ungaria ÎNCHIDE FRONTIERA cu CROAŢIA în faţa afluxului de migranţi

”Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, afirma șeful diplomației ungare.

El a explicat, la acea vreme, că măsura era necesară întrucât traficanții de persoane care acționează de-a lungul graniței cu Serbia își modificau ruta către granița cu România și era probabil ca presiunea migraționistă să se mute în această direcție.