UNIVERSITĂŢI ÎNCHISE. Universitatea din Suceava întrerupe cursurile din cauza gerului şi a problemelor la sistemul de termoficare

UNIVERSITĂŢI ÎNCHISE. Consiliul de Administraţie al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a hotărât, duminică, sistarea cursurilor luni şi marţi, din cauza frigului şi a problemelor sistemului de termoficare centralizată a oraşului, care nu poate asigura încălzirea corespunzătoare a căminelor şi a sălilor de curs.

25 feb. 2018, 10:57
UNIVERSITĂŢI ÎNCHISE. Universitatea din Suceava întrerupe cursurile din cauza gerului şi a problemelor la sistemul de termoficare

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a suspendat, din cauza gerului, activităţile didactice, luni şi marţi, şi a decis reprogramarea acestora, din cauza problemelor existente cu sistemul de termoficare al oraşului Suceava, care nu poate asigura încălzirea căminelor şi a sălilor de curs ale USV.

„Având în vedere avertizările meteorologice şi problemele sistemului de termoficare centralizată din oraşul Suceava, Consiliul de Administraţie al Universităţii a decis reprogramarea activităţilor didactice din zilele de 26 şi 27 februarie 2018, cu excepţia celor desfăşurate în cadrul anului 4 din programele de licenţă ale domeniului fundamental Ştiinte Inginereşti. Reprogramarea activităţilor didactice se va efectua după un orar stabilit de fiecare facultate în parte, pe parcusul semestrului. (…) Activităţile didactice vor fi reluate, conform orarelor stabilite, începând de miercuri, 28 februarie 2018”, a anunţat conducerea USV, duminică.

Şcolile vor fi închise luni şi marţi, în Bucureşti

La cele 10 facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava învaţă peste 9.000 de studenţi.

Pentru judeţul Suceava Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, un cod portocaliu de ger şi ninsori valabil în intervalul 26 februarie, ora 3 –1 martie, ora 10, fiind aşteptate temperaturi cuprinse între – 12 şi – 22 de grade.

Cursurile Universităţii Politehnica se vor desfăşura luni după programul normal

Rectorul Universităţii Politehnica din Bucureşti, Mihnea Costoiu, a precizat duminică că luni cursurile instituţiei de învăţământ se vor desfăşura după programul normal.

„Având în vedere informaţiile apărute în media în această zi cu privire la întreruperea cursurilor la Universitatea Politehnica din Bucureşti, precizez că în cursul zilei de luni, 26 februarie, cursurile se vor ţine în program normal, urmând ca luni să luăm decizia cu privire la întreruperea sau nu, dacă va fi necesar, pentru zilele de marţi sau miercuri”, a afirmat rectorul.

Precizarea este dată în contextul în care în presă ar fi apărut informaţii conform cărora luni studenţii UPB nu ar face cursuri din cauza condiţiilor meteo.

Potrivit lui Costoiu, toate activităţile UPB se vor desfăşura luni în regim normal.