Unul dintre cei mai mari artişti, diagnosticat cu cancer. Părul i-a căzut, nu se mai poate deplasa şi are dureri mari

Daniel Relenschi este considerat un magician al picturii pe asfalt. De altfel, în momentul de faţă, este singurul pictor din ţară care face lucrări 3 D direct pe asfalt. Pictează cu sufletul şi reuşeşte de fiecare dată să obţinută adevărate opere de artă. Din păcate, tânărul pictor suferă de o cumplită maladie. Cu o săptămână în urmă, Daniel a fost diagnosticat cu cancer de piele.
Roxana Gagiu
07 apr. 2016, 07:52
Unul dintre cei mai mari artişti, diagnosticat cu cancer. Părul i-a căzut, nu se mai poate deplasa şi are dureri mari

Daniel Relenschi are doar 30 de ani şi este primul pictor din lume care a reuşit să facă primul tablou 3D în ulei. De asemenea, este artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asfalt. Pe o pânză albă sau pe un asfalt prăfuit, tânărul din Botoşani creează adevărate opere de artă. Vezi aici picturi semnate de tânărul artist.

Pentru Daniel Relenschi pictura este mai mult decât o simplă pasiune, este un mod de a trăi, de a vedea şi înţelege frumosul din jurul lui. Lucrările sale sunt adevărate opere de artă, adevărate capodopere. Are doar 30 de ani şi până acum a reuşit să picteze peste 2.000 de tablouri.

Din păcate, recent Daniel a aflat că este grav bolnav. Artistul a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer de piele, la Institutul Oncologic din Iaşi. Daniel a trăit o viaţă plină până acum şi visează să fie la fel şi de acum înainte. Este sigur că va învinge boala, spune că totul este doar o încercare peste care va trece. Iubeşte viaţa prea mult pentru a renunţa la ea. Este tânăr şi mai are atât de multe de făcut.

„Pentru mine aşa un diagnostic nu înseamnă sfârşitul, ci începutul unei lupte, care va sfârşi cu o victorie a mea, dar şi a celor care mă susţin, asta pentru că voi face tot ce-mi stă în putere să răzbesc. De mic copil ştiu ce înseamnă să suferi, asta din cauza sănătăţii precare. Am mai avut parte de ceva asemănător de vreo trei ori, am fost aproape de sfârşit. La început de an am făcut neuropatie cu tetrapareză, am avut picioarele paralizate, pierderi de memorie, dureri şi spasme. S-a ameliorat starea, dar acum mă confrunt cu aşa ceva.

Fiind un cancer de piele vine cu dureri de nesuportat. Din păcate doare şi ustură tumoarea, nu pot merge normal cu piciorul stâng. Radioterapia are efectele ei, cădere de păr, ameţeli şi greaţă, dar vor trece în maximum două luni. Ce pot face în acest moment este doar radioterapie, care promite să reducă din dureri şi din mărimea tumorilor, asta până voi urma un tratament pe care doresc să-l urmez în afara ţării, la un spital care s-a mai confruntat cu astfel de cazuri. Din păcate costurile sunt mari şi nu aş fi în stare să le susţin singur, fără oameni cu inima mare”, spune Daniel.

Daniel are mare nevoie de ajutorul nostru. Împreună îi putem reda viaţa. Nu rămâneţi indiferenţi şi întindeţi o mână de ajutor.

„Am avut şi am susţinerea familiei, a apropiaţilor şi a prietenilor mei, aşa le spun celor care mă ajuta. Nu ştiu cum să le mulţumesc, sunt sigur că sunt mesagerii lui Dumnezeu, iar El va avea grijă să-şi facă simţită prezenţa în viaţa lor. Aştept cu nerăbdare să pot da veşti bune şi să spun că împreună am învins”, spune Daniel.

Împreună putem depăși obstacolul financiar și îl putem scăpa pe Daniel din chinurile zilnice la care îl supune cumplita boală. Cei care vor să îi ofere o viaţă normală și un viitor frumos pot dona în conturile de mai jos.

Titular cont- Maxin Doina (mama mea), cont deschi la Banca Transilvania

IBAN RON- RO35BTRLRONCRT 0229692602

IBAN EURO- RO12BTRLEURCRT 0229692601

Pentru cei care nu sunt in tara =
Swift- BTRLRO 22
BIC- BTRL

Daniel a început să deseneze la vârsta de 4 ani şi deşi talentul îl moştenise din plin de mama sa a trebuit să înveţe totul singur. O vedea pictând şi voia să facă şi el la fel. Nu ştia cum să dea viaţă creionului din mână şi nu primea răspunsuri. Mama sa nu i-a arătat niciodată nimic, trebuia singur să înţeleagă, să caute, să descopere. A fost fericit că în şcoală existau orele de desen, se bucura din plin de ele pentru ca acasă nu găsea îndrumare şi încurajare spre pictură, şi asta pentru ca în acea perioadă interesul pentru artă scăzuse total. A vrut să studieze arta în clasele V-VIII, însă mama sa a refuzat şi l-a trimis la o clasă de matematică-informatică.

După ce a studiat la un liceu textil pe profil design vestimentar s-a specializat în crochiul de modă. A cochetat o bună perioadă cu lumea modelingului unde a colaborat cu Irina Schrotter şi Doina Levintza pentru ca apoi să-şi dea seama că pictura trebuie să devină prioritate, o profesie.

Primele tablouri le-a făcut în 2008, atunci când a avut şi prima expoziţie. Şi-a prezentat lucrările la Sala Polivalentă din Muzeul Judeţean Botoşani unde a avut un mare succes. Din acel moment, viaţa artistului s-a schimbat radical. Au urmat numeroase comenzi şi provocări. A pictat tablou după tablou şi a reuşit de fiecare dată să impresioneze cu talentul său.

„În pictura mea se găseşte tot ce e frumos. Încerc să pictez frumosul sau să-l reinventez. Câteodată sunt tentant să pictez şi alte lucruri şi încerc să nu-mi dau frâu acestor imbolduri”, spune pictorul.

Într-o zi, Daniel a primit o provocare din partea unui prieten care l-a întrebat dacă poate face o pictură 3D pe asfalt. A zis „da”, deşi nu ştia nimic despre 3D.

Cu această lucrare, Daniel Relenschi a devenit artistul care a realizat prima pictură 3D din România. Asta după ce iniţial se scrisese în presă că germanul Manfred Stader făcuse la noi în ţară o astfel de lucrare în premieră. Au urmat interviuri peste interviuri şi s-a aflat apoi că de fapt tânărul român era cel care adusese pentru prima dată pictura 3D pe străzile din România.

„Mi-a plăcut să mă provoc şi am zis că dacă altcineva poate, şi eu pot face lucrul acesta. Pictura a fost realizată în cadrul festivalului de publicitate nonconvenţionala ADfel în 2011”, a povestit artistul.

„Interacţiune”, primul tablou 3D în ulei din lume

După ce a realizat prima pictură 3D pe asfalt, Daniel Relenschi a simţit nevoia să facă mai mult, şi a reuşit. A pornit de la ideea că 3D-ul trebuie dus către alte culmi faţă de cele pe care le ocupa şi a realizat primul tablou 3D în ulei din lume.

„Lucrarea este plină de simboluri, se poate vedea mâna care pare să întindă un măr dar aceasta iese dintr-un univers necunoscut, o lume de ideal, trecerea produce durere, dar odată ce interacţionezi vezi lucrurile tot mai clar. Am făcut referire aici la geneza. Se mai pot observa şi alte ”subtilităţi”, dar acestea rămân a fi descoperite de privitor”, explică pictorul.

În toamna anului trecut, Daniel Relenschi a pictat timp de două zile în Parcul Izvor în cadrul Creative Fest 2015, o lucrare in tehnica 3D, cu tema: interactiunea urbanului cu natura.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Alex, tânărul care reinventează piața brânzei în România. Produce un tip căutat peste hotare, în ferma sa de vaci Bălțată Românească
Capital.ro
Interzis pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin! Legea este categorică
Playtech.ro
Imagini INTERZISE cu Simona Halep! Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt indecente
DailyBusiness
Părinții trebuie să știe! Ce s-ar putea întâmpla cu alocațiile copiilor
Adevarul
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Prânzul, tot mai scump pentru angajații români. Câți bani cheltuiesc lunar
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Mama Geta a scăpat porumbelul: „Iancu e trup și suflet pentru o femeie. Pentru Culiță nu bag nici acum mâna în foc”
Cancan.ro
Mama Geta nu o suportă pe Daniela Iliescu? De necrezut ce a putut să spună despre nora ei
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise pe care le-a făcut publice au făcut internetul să "ardă"
kanald.ro
Se schimbă vârsta de pensionare din această toamnă: Valoarea punctului de pensie se va majora cu 13,8%
Capital.ro
Se dau 750 DE LEI, timp de trei ani. Banii au început deja să intre în CONTUL BANCAR
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care au analizat "monstrul marin"
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
CÂND vin PENSIILE în luna IUNIE. Se DAU mai MULȚI BANI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'