Unul dintre cei mai temuţi gangsteri din sudul Asiei, împuşcat mortal de poliţie. Era cel mai căutat infractor din ultimii 3 ani

Manej Pun, unul dintre cei mai notorii interlopi din sudul Asiei, a fost omorât miercuri, în urma unei "întâlniri" cu poliţia, care a avut loc în oraşul Devdaha, din Nepal.

21 feb. 2018, 12:51
Unul dintre cei mai temuţi gangsteri din sudul Asiei, împuşcat mortal de poliţie. Era cel mai căutat infractor din ultimii 3 ani

Manej Pun avea 30 de ani, iar din 2015 devenise cel mai căutat gangster din Nepal, fiind prioritatea numărul 1 pentru poliţie. Potrivit autărităţilor, între altele Manej Pun a fost implicat direct în asasinarea unui lider regional al principalului partid de opoziţie din Nepal, Youth Force. Totodată, se spune că a fost implicat şi într-un alt caz recent de crimă, care a cutremurat ţara, asasinarea unui influent afacerist, Sharad Kumar Gauchan, ziua în amiaza mare, chiar în capitala Nepalului, Katmandu.

Manej Pun era suspenct însă în mult mai multe cazuri de crimă, iar activităţile sale infracţionale, de la jafuri la extorcări l-au făcut un personaj în zonă.

Versiunea poliţiei este că Manej Pun era însoţit de „locotenentul” său, Som Bahadur Ale, iar cei doi au deschis focul pentru a scăpa de încercuire, dar agenţii au ripostat şi i-au rănit. Ambii interlopi au murit câteva ore mai târziu, la spitalul zonal din Lumbini.