Urmărire ca-n filme, cu focuri de armă, în România VIDEO

Incident grav aseara pe drumul national 18 pe raza orasului Baia Sprie. Un echipaj al politiei din Baia Sprie a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri un autoturism BMW inmatriculat in Marea Britanie. Cel de la volan nu a oprit iar echipajul politiei a trecut in urmarirea acestuia. Cativa kilometri a fost urmarit de masina politiei din Baia Sprie.

07 ian. 2015, 13:36
Urmărire ca-n filme, cu focuri de armă, în România VIDEO

Totul a fost inregistrat de mai multe camere de supraveghere amplasate in oras, scrie actualmm.ro. In cele din urma politistii au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare si au tras inspre pneurile autoturismului. A fost oprit in cele din urma la iesirea din Baia Sprie. In autoturism erau aproximativ 5.000 de pachete de tigari de provenienta ucraineana.

Citeşte şi Poliţist de frontieră lovit şi târât cu maşina de un contrabandist de ţigări

„In seara zilei de 6 ianuarie 2015 la nivelul Politiei orasului Baia Sprie a existat date cu privire la faptul ca un autoturism transporta tigari de contrabanda. Agentii de siguranta publica au incercat oprirea acestui autoturism in trafic, insa soferul nu a refuzat sa opreasca. Din acest motiv s-a folosit armamentul din dotare de catre unul dintre agentii de politie. Cel in cauza este cercetat pentru infractiunea de contrabanda” a declarat comisar sef Ioan Orzac, seful Politiei Orasului Baia Sprie.

În noaptea de 06/07 ianuarie a.c., un echipaj de poliţie din Baia Sprie a identificat în trafic un autoturism despre care existau indicii că transporta ţigări de contrabandă. Pe strada Piaţa Libertăţii, poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a acestuia însă şoferul nu s-a conformat. Agenţii de poliţie au pornit în urmărirea acestuia cu autoturismul de serviciu care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Întrucât conducătorul auto nu a oprit, unul dintre agenţii de poliţie a folosit armamentul, iniţial în plan vertical, iar apoi înspre cauciucul stânga spate. S-a reuşit astfel oprirea autoturismului pe strada Gutinului din Baia Sprie.

Citeşte şi Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări din Republica Moldova

La volanul maşinii a fost identificat un tânăr de 25 de ani din comuna Petrova, ce era însoţit de o minoră de 17 ani din aceeaşi localitate. În urma controlului efectuat, pe bancheta din spate şi în portbagaj, poliţiştii au găsit nouă baxuri în care se aflau 4909 pachete cu ţigări netimbrate în România, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de aproximativ 50 000 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Baia Sprie în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Pentru actul de curaj, profesionalismul şi determinarea de care au dat dovadă, poliţiştii au fost felicitaţi de şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, comisar şef de poliţie Dr. Viorica Marincaş, care a precizat „actul de curaj de care aţi dat dovadă şi implicarea dumneavoastră în prinderea şi identificarea persoanei bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă constituie dovada faptului că numai printr-un efort permanent şi abnegaţie putem să asigurăm supremaţia legii”.