USR a depus la DNA plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu

Uniunea Salvați România a depus vineri o plângere penală la DNA împotriva președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals, a anunțat deputatul Ionuț Moșteanu, la ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție.

11 aug. 2017, 12:13
USR a depus la DNA plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru abuz în serviciu

„Plângerea penală vizează infracțiunile de abuz în serviciu, fals și uz de fals. Concret, domnul Liviu Dragnea a semnat o decizie și a trimis-o la Monitorul Oficial, decizia de convocare a Camerei Deputaților, luni, fără a avea decizia Biroului permanent al Camerei. Biroul permanent a trebuit să se întâlnească abia marți, la ora 11,00, însă chiar Liviu Dragnea a lipsit de la această convocare a Biroului permanent, dânsul și ceilalți colegi, așa că ședința nu a avut cvorum și, din punctul nostru de vedere, considerăm acest lucru un abuz în serviciu”, a explicat Ionuț Moșteanu.

Marți, vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache, care a preluat atribuțiile președintelui forului, Liviu Dragnea, a precizat că sesiunea extraordinară a fost convocată în urma unei consultări telefonice a secretarului general cu membrii Biroului permanent și cu liderii de grup. Potrivit acestuia, au fost „pentru” convocarea plenului deputații PSD, ALDE, PMP și UDMR, adică nouă voturi, două împotrivă, ale celor de la PNL, iar trei nu s-au pronunțat. Pe baza acestei consultări telefonice, președintele Camerei Deputaților a convocat sesiune extraordinară, după cum a explicat Iordache, scrie Agerpres.

Ședința Biroului permanent de marți nu s-a ținut din lipsă de cvorum. Sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților s-a finalizat după ședința de plen.