USR: Miza PSD e aducerea Justiţiei la pixul lui Dragnea; depunem moţiune simplă împotriva lui Toader

USR se declară împotriva modificărilor propuse de ministrul Tudorel Toader la legile justiţiei şi consideră că miza reală a PSD este aducerea acestui domeniu „la pixul lui Dragnea”, drept pentru care va depune o moţiune simplă împotriva lui Toader, a precizat, miercuri, deputatul Dan Barna.

30 aug. 2017, 20:38
USR: Miza PSD e aducerea Justiţiei la pixul lui Dragnea; depunem moţiune simplă împotriva lui Toader

„Lupta împotriva Justiţiei continuă. Dacă la începutul anului, prin infama deja Ordonanţă 13, PSD a trebuit să dea un pas înapoi, acum avem o reactivare a acestei cerinţe. Cele trei măsuri din mimata consultare a ministrului Justiţiei nu fac decât să confirme miza reală a PSD: aducerea Justiţiei la pixul lui Dragnea”, a spus miercuri Barna, într-o conferinţă de presă.

„Transformarea Ministerului Justiţiei în arbitrul Justiţiei din România nu face decât să politizeze şi să facă toţi paşii înapoi, paşi pe care România i-a făcut în relaţia cu UE şi relaţia cu ceea ce înseamnă un stat de drept cu o justiţie independentă. De aceea USR e foarte clar împotriva acestor măsuri pe care ministrul Justiţiei le-a propus şi chiar la începutul sesiunii parlamentare vom depune o moţiune împotriva ministrului Justiţiei”, a adăugat Barna, care este şi purtător de cuvânt al USR.

EL a spus că vineri, 1 septembrie, când va începe sesiunea, USR va începe strângerea semnăturilor pentru depunerea moţiunii simple.