USR: Tudorel Toader favorizează continuarea atacului PSD-ALDE asupra justiţiei

USR protestează față de decizia ministrului Justiției de a sesiza Inspecția judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii privind eficiența managerială a Parchetului General și a Direcției Naționale Anticorupție.

03 iul. 2017, 14:57
USR: Tudorel Toader favorizează continuarea atacului PSD-ALDE asupra justiţiei

Conform Art. 132 din Constituția României, procurorii și structurile de parchet îți desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției care ar trebui să-și folosească această autoritate pentru o activitate eficientă a parchetelor, inclusiv a DNA, nu pentru a agrava seria de atacuri care le subminează activitatea, se arată într-un comunicat USR.

Din păcate, sub aparența unei legitimități procedurale, ministrul Tudorel Toader, prin acțiunile sale, favorizează continuarea atacului PSD-ALDE asupra justiției la care asistăm de o jumătate de an.

„Consecvent declarațiilor și acțiunilor de până în prezent, Uniunea Salvați România consideră că lupta anti-corupție trebuie continuată ferm și sprijină activitatea instituțiilor de cercetare penală în vederea combaterii faptelor ilicite și întăririi statului de drept”, susține Vlad Alexandrescu, vicepreședinte USR.

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, a declarat că a venit vremea clarificărilor la DNA, precizând că inspectorii fac verificări şi că vor fi luate măsuri proporţionale cu disfuncţionalităţile constatate.

Citeşte şi: Tudorel Toader, despre scandalul de la DNA: A venit vremea clarificărilor. Am cerut verificarea activităţii manageriale la DNA