Valeriu Zgonea, despre presupusele sale dosare la DNA: Nu mi-e teamă de nimic

Valeriu Zgonea, președintele executiv al PSD, a declarat joi că nu îi este teamă de nimic și că, dacă Sebastian Ghiță are informații despre el, ar trebui să le ducă la DNA.

31 mart. 2016, 09:13
Valeriu Zgonea, despre presupusele sale dosare la DNA: Nu mi-e teamă de nimic

Întrebat, la sediul PSD, cum comentează afirmațiile deputatului Sebastian Ghiță care a susținut în plenul Camerei că Valeriu Zgonea ar avea două dosare în lucru la DNA, președintele executiv al social-democraților a spus: „Domnul Sebastian Ghiță să răspundă singur la afirmațiile pe care le face. Dacă domnia sa are informații să le ducă la Direcția Națională Anticorupție”.

Zgonea a spus că face politică „cu pasiune” și că este „un luptător pentru cauze comune, nu pentru cauze personale”.

„Nu mi-e teamă de nimic. Mi-am angajat viața și destinul în această muncă politică, o fac cu plăcere și cu pasiune. Sunt un luptător pentru cauze comune, nu pentru cauze personale. (…) O parte din nemulțumirile colegilor sunt legate de anumite cauze comune ale acestei societăți pe care o dorim cu toții democratică și europeană. Nu am ce să comentez. Dacă cineva face anumite afirmații trebuie să și răspundă în fața dumneavoastră ca jurnaliști la aceste afirmații”, a explicat Zgonea.

Citeşte şi: Camera Deputaţilor a decis: Sebastian Ghiţă nu poate fi arestat. „Nu doresc nimănui să treacă prin aşa ceva”

Sebastian Ghiţă a declarat miercuri, la Camera Deputaţilor, că mulţi oameni politici au dosare la DNA, ca formă de presiune asupra lor.

„Vreau sa spunem adevărul:

  • Președintele Iohannis este în pragul demisiei din cauza unui posibil dosar făcut soției;
  • Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este amenințat pe surse cu dosare si percheziții la foști colaboratori;
  • Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, are în lucru două dosare;
  • Foști Prim Miniștri ai României au fost fie arestați, fie trimiși în judecată, fie au dosare în lucru”, a declarat deputatul Sebastian Ghiţă.