Valeriu Zgonea a fost numit şef la ANCOM. El a fost achitat definitiv în dosarul de trafic de influenţă, în care primise, în instanţă, 3 ani de închisoare, cu executare

Camera Deputaţilor şi Senatul l-au numit pe Valeriu Zgonea în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii. Zgonea se retrăsese din viaţa publică în urmă cu 8 ani, după ce a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă.

09 mai 2023, 17:36
Valeriu Zgonea a fost numit şef la ANCOM. El a fost achitat definitiv în dosarul de trafic de influenţă, în care primise, în instanţă, 3 ani de închisoare, cu executare

Valeriu Zgonea revine în atenţia publică, după ce a fost numit şef la ANCOM. Numirea a avut loc marţi, în plenul Parlamentul.  El a primit 270 de voturi „pentru” şi 33 „împotrivă”.

În urmă cu doi ani, Valeriu Zgonea a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu executare, în dosarul în care era acuzat de trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi intervenit în favoarea angajării unei persoane într-o funcţie de conducere în Ministerul pentru Societatea Informaţională.

Citeşte şi  Ciolacu spune că, după 1 iunie, şi-ar putea asuma răspunderea pe legea pensiilor speciale

Fostul social-democrat a fost achitat, pe 11 februarie 2022, decizia Curţii de Apel Bucureşti fiind definitivă. În prima instanţă, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor fusese condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a mulţumit lui Zgonea pentru pasul în spate făcut acum 8 ani şi a precizat că nu este niciun fel de problemă, din punctul lui de vedere, în această numire.

”Ştiţi foarte bine că domnul Zgonea a fost trimis în judecată. În acel moment, s-a retras din spaţiul public şi îi mulţumesc pentru acest lucru, cum cred că ar trebui să facă orice demnitar. În acest moment, domnul Zgonea este achitat definitiv şi irevocabil”, a spus Ciolacu

Citeşte şi Marcel Boloș: Nu e niciun risc să nu primim banii pentru cererea de plată II din PNRR

Marcel Ciolacu a precizat că rămâne fidel ideii ca persoanele corupte să meargă la puşcărie, dar a invocat şi drepturile omului, referindu-se la numirea lui Valeriu Zgonea în funcţia de şef al ANCOM.

„În primul rând cei care fură şi sunt corupţi să se ducă la puşcărie, dar cred de asemenea că trebuie să respectăm şi drepturile omului”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu,  în Parlament.