Vasile Dîncu neagă discuţiile despre REMANIERE

Vasile Dîncu a declarat, marți, că nu s-a discutat despre remanieri în Guvern, arătând că solicitările partidelor privind remanierea unor miniștri au avut loc din cauza "unor inabilități comunicaționale ale unor colegi din Guvern".

12 apr. 2016, 19:03
Vasile Dîncu neagă discuţiile despre REMANIERE

Vasile Dîncu a adăugat că zvonurile despre remanieri apar ciclic, cam din 3 în 3 luni.

„Nu am discutat în acest moment despre remanieri. De altfel discutăm încontinu, împreună cu premierul Dacian Cioloș, despre evaluări, despre performanță. Vedeți că avem un plan de priorități pe care îl urmărim tot timpul și care este pus pe site-urile ministerelor, pe site-ul Guvernului, cu prioritățile, cu urgențele, cu lucrurile pe care le avem de făcut. Deci se poate urmări foarte clar fiecare ce face în această situație. Sigur că, în funcție de evaluări, se poate face asta, dar, în acest moment, noi nu am discutat niciodată despre remanieri”, a spus Vasile Dîncu.

CITEŞTE ŞI Dacian Cioloş, despre REMANIERE. „Sunt miniştri de care sunt mai mulţumit decât de alţii”

„Știu că partidele din Parlament, mai ales cele care se consideră de opoziție, o cer mai adesea. De cele mai multe ori s-a întâmplat din cauza unor inabilități comunicaționale ale unor colegi din Guvern. Poate sunt și oameni foarte tineri, oameni care sunt specialiști în domeniul lor, dar nu au vorbit foarte mult public, în mass-media. A trecut doar puțină vreme, sunt doar patru luni de când unii dintre colegii mei au ieșit în spațiul public și fac aceste munci complicate care înseamnă o muncă de ministru, o muncă de secretar de stat. Și cred că pe măsură ce avansează în timp o să vedeți că sunt tot mai bine implementați”, a adăugat vicepremierul.

Întrebat în legătură cu unele declarații controversate ale miniștrilor agriculturii și sănătății, Dîncu a arătat că „ambii miniștri sunt specialiști foarte buni, dar câteodată specialiștii sunt cinici”: „Câteodată dau senzația că normalitatea cu care se referă la un domeniu care pe noi, ceilalți din societatea civilă, ne îngrijorează cu adevărat, ei se referă profesional, scot bisturiul și spun (…) adevărul”.