Vasilescu: Cei care s-au mutat pentru un loc de muncă la peste 50 de km de unde au domiciliul pot cere retroactiv decontarea chiriei

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a anunţat, joi, în debutul şedinţei Executivului, că vor fi aprobate normele metodologice la Ordonanţa de urgenţă aprobată în ianuarie privind programul ”Prima chirie” prin care persoanele care lucrează la distanţă de peste 50 de kilometri de localitatea de domiciliu pot beneficia de sume de bani pentru plata cheltuielilor de chirie şi întreţinere, precizând că şi cei care s-au mutat de la începutul anului, când a fost adoptată OUG, pot cere retroactiv decontarea chiriei.

25 mai 2017, 13:33
Vasilescu: Cei care s-au mutat pentru un loc de muncă la peste 50 de km de unde au domiciliul pot cere retroactiv decontarea chiriei

„În programul de guvernare, la capitolul politici publice în domeniul muncii şi justiţiei sociale, am avut introducerea programului «Prima chirie», prin care se prevedea că persoanele care lucrează la peste 50 de kilometri de localitatea de domiciliu pot beneficia de sume de bani, 75% aproximativ pentru plata cheltuielilor de chirie şi întreţinere, dar nu mai mult de 900 de lei. Această Ordonanţă a fost aprobată în luna ianuarie”, a declarat ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu a precizat că cei care s-au mutat pentru un loc de muncă de la începutul anului, când a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă, pot cere retroactiv bani pentru chirie.

„Astăzi venim cu normele metodologice şi vestea bună este că şi cei care s-au angajat după apariţia Ordonanţei pot să beneficieze de aceste sume de bani, deci şi până la apariţia acestor norme metodologice. Practic de acum se pot depune dosarele şi pentru perioada de acum încolo, dar şi între aceste luni, ianuarie şi luna în curs, dacă s-au angajat şi vor ca aceste sume de bani să le fie subvenţionate de către statul român”, a explicat Vasilescu.

Citeşte şi GRILELE FINALE de SALARIZARE. Iată cum cresc salariile pentru fiecare categorie