Veste proastă pentru elevi, părinţii pot afla direct de pe telefonul mobil ce note şi absenţe au la şcoală

Părinţii elevilor de la Liceul Teoretic ”Johannes Honterus” din Braşov pot afla direct de pe telefonul mobil ce note şi absenţe au copiii lor, cu ajutorul unei aplicaţii. Aceasta va fi accesibilă la cerere, începând cu 11 septembrie, şi va costa până la 5 euro pe semestru.

05 sept. 2017, 15:12
Veste proastă pentru elevi, părinţii pot afla direct de pe telefonul mobil ce note şi absenţe au la şcoală

Radu Chivărean, directorul Liceului „Honterus”, cel mai mare liceu de limbă germană din România după numărul de elevi, a declarat, marţi, că aplicaţia le va fi utilă părinţilor care vor vrea să afle ce note au luat copiii lor şi ce absenţe au în catalog.

„Este vorba de o aplicaţie pe care părinţii o vor putea accesa şi contra unui tarif de 5 euro pe semestru primesc în timp real notele copiilor. Noi nu vom plăti nimic”, a spus Chivărean.

Aplicaţia va fi încărcată cu informaţii din catalogul de la clasă direct de către profesorii liceului, la fiecare oră.

Potrivit Mediafax, aplicaţia va fi disponibilă pentru elevii din clasele 5 – 12 şi va putea fi descărcată contra-cost de către părinţi începând cu 11 septembrie.

De asemenea, elevii Liceului Teoretic „Johannes Honterus” vor fi obligaţi să poarte emblema şcolii sub formă de insignă.

Insigna va reprezenta statuia lui Johannes Honterus şi va avea 5,5 centimetri în diametru.

Conducerea unităţii de învăţământ se gândeşte să introducă şi „un program de orientare a modului în care elevii ar trebui să se îmbrace”, potrivit lui Radu Chivărean.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2018. A fost stabilit CALENDARUL pentru Evaluarea Naţională. Când vor avea loc examenele