Veste proastă pentru profesori, salariile cadrelor didactice nu vor creşte cu 50%. Începutul de an şcolar, ameninţat de proteste

Publicat: Miercuri, 23 August 2017 11:56 // Actualizat: Miercuri, 23 August 2017 12:25 // Sursa: romaniatv.net

Salariile din educaţie vor crește anul viitor cu maxim 25%, nu cu 50%. Sindicaliștii au discutat cu reprezentanții Guvernului, cărora le-au reproșat că au promis o creștere de 50 la sută a salariilor, prin legea salarizării unitare, din 2018, fără a spune însă că această majorare se aplică la venitul brut.

Reprezentanţii organizaţiei sindicale din învăţământ au avut, marţi, întâlnire cu premierul Mihai Tudose căruia i-a atras atenţia că majorările salariale anunţate de Executiv, respectiv 25% începând cu data de 1 ianuarie 2018, şi 20% din martie 2018, pentru sistemul de educaţie reprezintă, în realitate, o creştere netă nu de 50%, cum se vehiculează, ci de 20-25%.

„E în primul rând o problemă de onestitate faţă de cadrele didactice. Cum poţi să le promiţi o creştere cu 50 la sută a salariilor, dacă nu vii şi explici, că în realitate, această majorare care se aplică la venitul brut, alături de noile modificări privind fiscalitatea, înseamnă creşteri la jumătate? FSLI i-a cerut premierului să rezolve această problemă a contribuţiilor care trebuie plătite de angajaţi către stat, întrucât educaţia este un sistem în care salariile sunt, în continuare, foarte mici, iar creşterea taxelor va face, şi pentru viitor, ca profesia de dascăl să fie neatractivă pentru tinerii performanţi şi cu vocaţie pentru această meserie", a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Sindicatele din educație amenință cu proteste și au cerut Guvernului plata drepturilor salariale din sentințele definitive.

Citeşte şi: Profesorii ameninţă că intră în grevă: Toate promisiunile au fost uitate sau amânate în ultimele luni

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6665
RON
25 Jun
noapte 13 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H