Veşti bune despre pensii, se aplică pentru fiecare român! Toată lumea va beneficia de această măsură

Dupa ce noua lege a pensiilor va intra in vigoare se pare ca va fi operationala si o baza de date comuna ANAF - Casa Nationala de Pensii.

10 sept. 2018, 06:22
Veşti bune despre pensii, se aplică pentru fiecare român! Toată lumea va beneficia de această măsură

Folosind aceasta baza de date romanii vor putea vedea online daca li s-au platit contributiile de catre angajator. In plus, orice persoana va putea vedea numarul de puncte acumulat pana la data respectiva. 

Astfel angajatii isi vor putea calcula singuri valoarea pensiei in acel moment. „ANAF va avea o baza de date pe care o va transmite Casei de Pensii, iar dumneavoastra veti intra in dreptul numelui dumneavoastra, cu CNP-ul, si veti vedea si numarul de puncte pe care le aveti acum acumulate, ca sa puteti sa va faceti calculul pensiei, si, de asemenea, veti putea vedea daca angajatorul v-a platit contributia.

„Ceea ce zic ca este foarte important. (…) Avem fonduri europene si vom avea o baza de date si poti sa vezi de cand te-ai nascut si pana la pensie tot ce ai primit de la statul roman. Este in curs de creare aceasta baza de date”, a anuntat ministrul Muncii.