Veşti proaste pentru bugetari. DIN 2018 NU VOR MAI PRIMI TICHETE DE MASĂ

Bugetarii din România vor rămâne şi fără bonuri de masă de la începutul anului viitor, conform noii legi a salarizării, acestea urmând să fie înlocuite cu o normă de hrană. 

18 nov. 2017, 12:29
Veşti proaste pentru bugetari. DIN 2018 NU VOR MAI PRIMI TICHETE DE MASĂ

Legea ar urma să fie valabilă şi pentru domeniul privat însă aici patronii vor decide dacă vor oferi în continuare bonurile de masă sau vor acorda norma de hrană, care va fi supusă impozitării.

Citeşte şi STUDIU: Tichetele de masă, între beneficiile extrasalariale preferate de angajaţi şi angajatori

Măsura va afecta cel puțin un milion și jumătate de români. 

Articolul 18 din legea salarizării este cel care reglementează indemnizaţia de hrană. Acesta prevede ca ordonatorii de credite să acorde „indemnizaţii de hrană anuale la nivelul a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, cu excepţia personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană, potrivit Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată”.

De asemenea, articolul 44 de lege prevedea abrogarea unor dispoziţii, una dintre ele fiind referitoare la acordarea tichetelor de masă salariaţilor din sistemul bugetar.