Veşti proaste pentru elevi. PROGRAMA pentru Evaluarea Naţională 2015, ÎNGREUNATĂ. DESCARCĂ MATERIA

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Cu doar o zi înainte de începerea anului şcolar, ministrul Educaţiei Remus Pricopie declara că examenul de Bacalaureat şi Evaluarea Naţională nu îşi vor schimba structura în anul şcolar 2014-2015, însă vor fi făcute "mici modificări, reaşezări în interiorul programei". În realitate, lucrurile nu stau deloc aşa, pentru că materia a fost îngreunată atât la limba română, cât şi la matematică.

22 sept. 2014, 05:54
Veşti proaste pentru elevi. PROGRAMA pentru Evaluarea Naţională 2015, ÎNGREUNATĂ. DESCARCĂ MATERIA

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Nici bine nu a început anul şcolar 2014-2015, că au început să apară nemulţumirile. De data aceasta, părinţii sunt extrem de revoltaţi pe cei care conduc Ministerul Educaţiei, pentru că au modificat programa pentru Evaluarea Naţională, atât la matematică, cât şi la română. Cu toate că ministrul Remus Pricopie a dat asigurări, pe 14 septembrie, că „pentru anul şcolar viitor, pentru examenul de Evaluare naţională şi Bacalaureat nu avem nicio schimbare din punct de vedere al structurii examenelor„, lucrurile nu stau deloc aşa.

Evaluarea Naţională 2015 îi va pune în încurcătură pe elevii de clasa a VIII-a. Ordinul privind organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale 2015 arată că programa la Limba şi literatura română conţine mai multe puncte pe care trebuie să le cunoască elevii, în timp ce programa la Matematică s-a schimbat complet.

DESCARCĂ DE AICI PROGRAMA EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 – LIMBA ROMÂNĂ

DESCARCĂ DE AICI PROGRAMA EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 – MATEMATICĂ

„La Limba Română se introduce ca cerință toata materia clasei a VIII-a”

La deschiderea anului școlar, ministrul Pricopie a declarat că nu sunt modificări majore privind examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenții clasei a VIII-a. În noua programă la Limba Română se introduce ca cerință toata materia clasei a VIII-a, adică un manual întreg, iar la Matematică, un vast capitol de Geometrie reprezentat de corpurile rotunde.

Deci tot ceea ce s-a „periat” cu greu în ultimii zece ani, s-a reintrodus printr-o simpla semnătură, reprezentând în viziunea ministrului Pricopie o „modificare minora”! Nu pot concluziona decât în două moduri: ori domnul ministru nu ştie ce semnează, neverificând că o înșiruire de cinci cuvinte înseamnă, de fapt, un manual, plus un sfert din altul, ori este atât de ipocrit încât să declare că materia trebuie „periată” , iar dânsul, în fapt, să aplice „extensii” acestei materii„, a declarat pentru RomaniaTV.net mama unui elev de nota 10 de la Şcoala „Maria Rosetti” din Capitală.

Îngreunarea programei la Limba Română, aprobată de profesori, însă cu o condiţie

Alina Cocu, profesoară de limba română la Liceul Teoretic „Dante Aligheri” din Bucureşti, este de acord cu îngreunarea materiei pentru examenul de Evaluare Naţională 2015, însă doar dacă se schimba şi modalitatea de admitere la liceu.

Programa şcolară pentru Evaluarea Naţională la limba română din 2015 s-a îngreunat. Elevii vor trebui să dea examen din toată materia din clasa V-VIII. Este bine că au adăugat mai multă materie, însă trebuia schimbat sistemul de admitere.

Este foarte greu, foarte mult, iar in final admiterea la liceu se va face tot prin calculator. Consecinţa acestei modificări este că elevii se vor duce la liceu cu medii mai mici. Oricum erau medii astronomice, nejustificat de mari.

Aceasta este o programă foarte potrivită pentru situaţiile în care admiterea la liceu se face pe bază de examen. Copiii foarte buni se pot duce la licee bune, iar cei care ştiu mai puţin, ajung la un liceu industrial„, a precizat profesorul Alina Cocu.

Dascălul a explicat şi de ce au ales cei de la Ministerul Educaţiei să modifice programa la Evaluarea Naţionallă 2015. „Au îngreunat programa pentru că fiecare vrea să schimbe ceva şi consideră că a îngreuna este un punct forte a celui care a făcut-o. Până şi cărţile de comentarii sunt făcute nu pentru copii, ci că să arate ce cunoştinţe au cei care le scriu„, a conchis Alina Cocu.

Programa la Matematică pentru Evaluarea Naţională s-a complicat, însă elevii vor face faţă

Anul acesta, elevii care se pregătesc de Evaluarea Naţională 2015 vor avea mai mult de învăţat pentru examenul de matematică. Faţă de programa de anul şcolar 2013-2014, la cea de anul acesta s-a adăugat un capitol de Geometrie despre corpurile rotunde.

Corpurile rotunde erau în programa de examen acum câţiva ani, însă, ulterior, s-a renunţat la ele. Este adevărat, programul de examen de anul acesta s-a complicat, însă capitolul despre „corpurile rotunde nu este unul dificil. Problema, zic eu, este că elevii nu sunt pregătiţi pentru schimbări atât de rapide. Eu cred că, mai degrabă, despre asta este vorba. Dacă tot se voia modificarea programei, acest lucru ar fi trebuit să se producă din anul şcolar 2015-2016. Probabil că de aceea părinţii sunt impacientaţi, pentru faptul că se gândesc că elevii trebuie să studieze mai mult decât anul trecut şi că, oricum, clasa a VIII-a este dificilă. Dar în ciuda neliniştilor părinţilor, copiii vor face faţă examenului„, a declarat pentru RomaniaTV.net Cornelia Aursulesei, profesoară de matamatică la Liceul Teoretic „Dante Aligheri” din Bucureşti.

Mai mult, spune dascălul, îngreunarea materiei la matematică nu o să scadă notele pe care elevii le vor obţine la Evaluarea Naţională 2015, pentru că profesorii îşi vor organiza timpul pentru a studia toată programa de examen.

Calendar Evaluarea Naţională 2015:

  • 13 iunie 2015 – Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 15-17 iunie 2015 – Înscrierea la Evaluarea Naţională
  • 22 iunie 2015 – Limba şi literatura română – proba scrisă
  • 23 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă – proba scrisă
  • 24 iunie 2015 – Matematică – proba scrisă
  • 26 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)
  • 26 iunie 2015 – Depunerea contestaţiilor (între orele 16.00 – 20.00)
  • 27 – 29 iunie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor 30 iunie 2015 – Afişarea rezultatelor finale după contestaţii

CITEŞTE ŞI: Ce SCHIMBĂRI importante îi aşteaptă pe elevi în 2014-2015