Vezi ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două banane pe zi

Bananele conţin de patru ori mai multe proteine decât merele. Studiile au demonstrat că două banane oferă suficientă energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. De aceea, nu e de mirare că acest fruct este favoritul atleților de top din întreaga lume.

12 dec. 2015, 08:59
Vezi ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci două banane pe zi

Iată câteva dintre beneficiile consumului de banane:

Te ajută să slăbeşti – O banană conţine în jur de 100 de calorii, ceea ce înseamnă că pot reprezenta o gustare sănătoasă între mese. În plus, deoarece au un conţinut ridicat de fibre, conferă rapid senzaţia de saţietate, potrivit euforia.tv.

Tratează arsurile de stomac și gastritele – Bananele au un efect antiacid natural în organism, așa că, dacă suferiți de arsuri la stomac, incercați să mâncați o banană pentru a avea un ajutor liniștitor.

Combate depresia – Bananele conţin triptonfan, o proteină pe care organismul o transformă în serotonină, cunoscută pentru faptul că îmbunătăţeşte starea de spirit și, în general, te face să te simți mai fericit.

În comparaţie cu merele, bananele au de patru ori mai multe proteine, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multă vitamina A şi de două ori mai multe vitamine şi minerale.

Citeşte şi