Senatorii PNL au avut „directivă” să voteze ÎMPOTRIVA proiectului Agenţiei Bunurilor Sechestrate

Viceliderul grupului PSD din Senat, Haralambie Vochițoiu, susține că senatorii liberali au avut "directivă" să voteze împotriva proiectului de lege pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate.

13 oct. 2015, 10:57
Senatorii PNL au avut „directivă” să voteze ÎMPOTRIVA proiectului Agenţiei Bunurilor Sechestrate

„Potrivit listei electronice de vot, 32 de membri ai PNL s-au opus prin votul lor explicit față de recuperarea bunurilor confiscate de la infractorii României. Peste 300 de milioane de euro, ne spune Codruța Kovesi, stau și trebuie recuperați și valorificați pentru poporul român, de unde au fost furați. (…)

La PNL a fost o politică impusă, s-a ridicat degetul liderului de grup și au votat toți împotrivă. PNL a avut directivă și a votat împotrivă”, a afirmat Vochițoiu, marți, la Senat.

Citeşte şi: Senatul A RESPINS proiectul de lege privind Agenţia Bunurilor Sechestrate. REACŢIA lui Ponta

Referitor la faptul că patru senatori PSD au votat împotriva proiectului legislativ și alți patru s-au abținut de la vot, el a declarat că aceștia sunt „patru oi rătăcite din marea turmă albă a PSD”, cu care se va discuta în cadrul grupului, scrie Agerpres.

„La noi, la UNPR, fiecare senator azi a explicat absența sa. Avem doi oameni care sunt bolnavi și doi oameni care sunt plecați în delegație”, a explicat Haralambie Vochițoiu.

Senatul a respins marți proiectul de lege pentru înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Sechestrate. Proiectul a întrunit 66 de voturi pentru, 36 împotrivă și 6 abțineri. Pentru a fi aprobat, erau necesare 84 de voturi pentru, întrucât proiectul de lege avea caracter organic.